kvalitný detský opaľovací krém | NAIF Sun Cream SPF50

By Simona Dubravova - sobota, mája 21, 2022

To, že je potrebné sa pred slnkom chrániť určite už každý z nás vie (pevne v to dúfam). O to väčšiu dôležitosť by sme mali prikladať ochrane detskej pokožky, ktorá je citlivejšia a náchylnejšia na poškodenie. Pre zaujímavosť, koža dojčiat je len 1/10 tak hrubá ako koža dospelého človeka. Myslím, že nemusím ani spomínať, že deti do 3 rokov sa v žiadnom prípade nemôžu opaľovať. Dôležité je vybrať kvalitnú ochranu pred slniečkom, ktorá blokuje aj UVA aj UVB lúče. Dnes teda pokračujem v téme slnečnej ochrany, no tentokrát sa zamerám na naše malé lásky, a na to, ako ich čo najlepšie ochrániť.

kvalitný detský opaľovací krém | NAIF Sun Cream SPF50
Môžu sa bábätká opaľovať? Môžem bábätko natrieť opaľovacím krémom? Aké je vhodné oblečenie pre bábätká a malé deti počas horúcich letných dní a na čo je potrebné dávať obzvlášť veľký pozor? Aké opaľovacie krémy pre deti si vybrať?

V predchádzajúcich článkoch sa môžete dozvedieť aké UV lúče poznáme, čo je to ochranný faktor a čo nám môže spôsobiť nadmerné opaľovanie. Články nájdete TU.

Môže byť bäbatko na slnku?
Koža bábätiek je veľmi tenká, a preto je potrebné aby sme jej venovali osobitnú pozornosť. Dieťatko do troch mesiacov by sa v žiadnom prípade nemalo vystavovať priememu slnečnému žiareniu a deti do troch rokov sa v žiadnom prípade nemôžu opaľovať. Ich pokožka je natoľko citlivá, že sa môže spáliť už do 3 minút! Niektoré zdroje uvádzajú, že priememu slnečnému žiareniu by sa mali deti vyhýbať až do jedného roka. 

Spáleniny od slnka u detí spôsobujú závažné poškodenie pokožky, pričom problémy sa môžu ukázať až oveľa neskôr. Preto je vhodné zvoliť čas na prechádzky skôr ráno alebo neskôr podvečer, a slnku sa vyhýbať v čase od 11:00 do cca 15:00, kedy je UV žiarenie najnebezpečnejšie. 

Netreba však zabúdať, že UV lúče vás nájdu aj v tieni, vo vode a prejdú aj cez sklo. Preto je potrebné chrániť pokožku kvalitným ochranným krémom s SPF. Ochranný faktor 30 až 50 sa považuje za účinný blokátor UV. Počas leta by ste určite nemali používať nižšší faktor ako SPF 30. Zabudnite pre to na rôzne malinové oleje a podobné nezmysli s ochranným faktorom 5, pretože je to naozaj nebezpečné. 

Chrániť sa dá aj oblečením!
Deti môžeme chrániť aj vhodným oblečením. Plavky volíme radšej celé, s ochranným faktorom (v Lindexe najdete napríklad celé plavky s ochranným faktorom 50), na hlavu klobúk (nezabúdajte chrániť aj krk!), na tvár dáme okuliare. 

Ale pozor -  pri použivaní nekvalitných slnečných okuliarov je výsledok ešte horší ako keby sme oči vôbec nechránili. Cez tmavé sklá bez UV filtrov prenikne rozšírenou zreničkou viac žiarenia. Preto by sme sa nemali báť investovať a zaobstarať si kvalité slnenčé okuliare s ochranou proti UV.

Aké opaľovacie krémy sú vhodné pre bábätká a deti?
Pre deti sú vhodné krémy s minerálnym filtrom. Tento filter vytvorí na pokožke ochrannú vrstvu a UV lúče od pokožky odráža ako zrkadlo (narozdiel od chemického filtra, ktorý UV lúče absorbuje). Pri minerálnych filtroch je menšie riziko kožných alergií a sú lepšie tolerované jemnou detskou pokožkou. Ale samozrejme, v prípade núdze je najdôležitejšie, aby ste nejaký ochranný krém naniesli, ak nanesiete aj s chemickým filtrom, nič sa nedeje, dôležitá je ochrana pred slnkom. 

Aké množstvo opaľovacieho krému je potrebné naniesť na tvár, krk a telo? 
Aké množstvo je potrebné naniesť? U dospelých platí pravidlo dvoch prstov na tvár a jeden prst na krk. U detí by sme to teda teoreticky mohli dať na polovicu. Nezabúdajte naniesť krém aj na uši.

Na telo je to u dospelého približne veľkosť jedného poldecáka, u detí by sme teda tiež mohli hovoriť o polovici. Radšej však naneste viac, ako menej, pretože ak dáte menšie množstvo riskujete zníženie ochrannej funkcie až o jednu tretinu a riziko spálenia pokožky. 

two finger rule how much sunscreen to apply


Opaľovací krém by sa mal reaplikovať raz za 1,5 až dve hodiny, ideálne však aj častejšie, ak napríklad dieťa výjde z vody, alebo ak sa moc potí.

Tento ochranný krém na opaľovanie obsahuje 100% prírodné minerálne zloženie. Obsahuje čistý oxid zinočnatý bez nano častíc. Neobsahuje žiadne zbytočnosti, ako sú napríklad minerálne oleje, SLES/SLS, silikóny alebo plasty. Chráni pokožku pred oboma typmi UV lúčov, pred UVA aj UVB žiarením. Krém ostáva na pokožke a nevstrebáva sa do nej, lúče odráža ako zrkadlo. Preto je vhodný aj pre najmenšie detičky (už od troch mesiacov). Minerálne filtre sú skvelé aj pre to, že sú účinné hneď po nanesení (u chemických je potrebné natrieť minimálne polhodinu pred pobytom na slnku). Chráni jemnú detskú pokožku pred dehydratáciou, obsahuje totiž kokosový, slnečnicový a olivový olej. Aj napriek tomu, že sa jedná o minerálny filter, tento krém od NAÏF sa nanáša veľmi ľahúčko a nevytvára taký ten klasický biely povlak, na ktorý sme u krémov tohto typu zvyknutí. Najnovšie nájdete všetky opaľovacie krémy NAÏF Sun Cream SPF 50 vo výhodnych veľkostiach 200ml  alebo v 100ml, a dokonca aj v cestovnej veľkosti 30ml.

kvalitný detský opaľovací krém | NAIF Sun Cream SPF50

NAÏF Ochranné mlieko na opaľovanie SPF 50 pre deti a bábätká
Toto ochranné mlieko na opaľovanie má len málinko odlišné vlastnosti ako krém. Na prvom mieste v zložení nájdeme vodu, čo zaručuje o niečo lepšie roztieranie na pokožke. Navyše je bez parfumácie, a tak je vhodné aj pre veľmi citlivú pokožku bábätiek. Má 100% prírodné minerálne zloženie, je taktiež bez nezmyslov a chráni pokožku pred UVA aj UVB žiarením. Mliečko bolo vyvinuté priamo pre potreby veľmi citlivej pokožky detí a bábätiek

Za mňa je kozmetika NAÏF istotou kvality, ale čo je najdôležitejšie, spoľahlivo chráni pokožku našich drobcov. 

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 
 
| tento článok vznikol v rámci spolupráce |

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx