účinná ochrana pred slnkom | bioderma photoderm spray SPF30

By Simona Dubravova - štvrtok, júna 29, 2023

Osveta ohľadom ochrany pokožky pred slnečným žiarením je veľmi dôležitá, a aj keď si myslím, že väčšina už chápe, prečo je nevyhnutná, opakovanie je matka múdrosti. Navyše, do ponuky stále pribudajú nové a nové kvalitné SPF takže je stále o čom písať. Dnes vám ukážem jedno veľmi príjemné SPF, s ktorým pôjdete na istotu a využije ho celá vaša rodina.
účinná ochrana pred slnkom | bioderma photoderm spray SPF30

Podrobne som o UV lúčoch už písala v niekoľkých článkoch (napríklad v článku La Roche Posay Anthelios alebo Prečo je dôležitá ochrana pred slnkom? ), dnes si to teda len zhrenieme. 

UV žiarenie je pre naše zdravie nepostrádateľné, predovšetkým pre syntézu vitamínu D v našom tele, avšak stačí na to už 10 minút na slnku. Okrem toho je slnečné žiarenie potrebné aj pre naše zdravie a náš imunitný systém. Nadmerné vystavovanie sa lúčom UV je však veľmi nebezpečné, a ak sa dostatočne nechránime, môže nastať nezvratné poškodenie pokožky, ktoré môže viesť k vážnym následkom.

Poznáme tri druhy žiarenia - UVA, UVB a UVC. Tretie žiarenie sa na Zem však nedostane, preto sa zameriame na prvé dve.

UVB žiarenie preniká do 1. vrstvy kože a spôsobuje červenú pokožku (pálenie, bolesť pri dotyku, zlupovanie kože - spálenie kože). Je nebezpečné, pretože sa do pokožky postupne ukladá a v najhoršom prípade vám hrozí rakovina kože.

UVA žiarenie môže za predčasné stárnutie kože, stratu elasticity, vrásky a pigmentové škvrny. Dlho sa nepovažovalo za nebezpečné, avšak poškodzuje ochrannú baréru kože, a tá je potom náchylná na rôzne kožné ochorenia ako herpes či, v najhoršom prípade, rakovina kože. Preniká do najhlbších vrstiev kože, preniká oblakmi a je nebezpečné najmä preto, že jeho účinky sa neprejavujú hneď. 

Klasické tipy ako sa chrániť určite poznáte. Vyhýbať sa priamemu slnku, najmä od 11:00 do 16:00, kedy je najnebezpečnejšie. Používať slnečné okuliare s UV filtrom, používať kvalitné SPF, reaplikovať ho počas dňa.

Cez leto odporúčam určite minimálne faktor 30, najlepšie však 50. 


účinná ochrana pred slnkom | bioderma photoderm spray SPF30

Bioderma  photoderm spray SPF30 (400mol)

Patrí medzi opaľovacie krémy s fyzikálnou ochranou, teda s chemickými filtrami a je určený aj pre tu najcitlivejšiu a intolerantnú pokožku vďaka DAF komplexu, ktorý zvyšuje toleranciu aj tej najcitlivejšej pokožky. Má úplne úžasnú textúru - ľahká, nemastná, pekne sa vstrebe, nezanecháva biely film ani lepkavý pocit, a navyše - naozaj pekne vonia. Počas dňa ani neviem, že ho na sebe mám - to je pre mňa obrovská výhoda, nakoľko nemám rada pocit a vôňu bežných spf. Poskytuje najvyspelejšiu ochranu SUN ACTIVE DEFENCE, ktorá má posilnený účinok ochrany proti UVA žiareniu. Posilňuje tak schopnosť pokožky brániť sa proti slniečku.

Sprej je veľmi praktický, viete si ho nastriekať priamo na pokožku a jednoducho rozotrieť.Je trošku vodnatejší, ale vôbec mi to neprekáža, lebo sa s ním dobre pracuje.  Zloženie má hydratačný efekt, ktorý trvá až 8 hodín. Samozrejme, je potrebné počas dňa SPF reaplikovať, aj keď výrobca uvádza, že je sprej super odolný (voči vode, potu či vlhkosti), každé dve hodiny je potrebné sa opäť natrieť, prípadne podľa potreby, ak výjdete z vody, bazéna či mora. 

Tým, že je vhodný aj na veľmi citlivú a intolerantnú pokožku, je vhodný aj pre deti od 12 mesiacov, takže nemusíte kupovať osobitne detský opaľovací krém, ale stačí vám jeden, ktorý využije celá rodina. Za mňa je to veľmi praktické riešenie, oceňujem najmä to, že pokožku nedráždi, nelepí a je naozaj ľahučký a na tele ho necítiť. Pokožka je jemná, hydratovaná, chránená a ako bonus, jemne a pekne vonia.

Bioderma má v ponuke aj samostatný rad slnečnej ochrany s veľkým výberom produktov, takže si určite vyberiete. Hlavné je, aby ste nejakú tu ochranu proti slniečku použili, na značke či názve až tak nezáleží.

účinná ochrana pred slnkom | bioderma photoderm spray SPF30

účinná ochrana pred slnkom | bioderma photoderm spray SPF30
Konzistencia je vodnatejšia. Prvá fotka je po nanenesení na ruku, druhá foto po zapracovaní do pokožky.

| tento článok vznikol v rámci spolupráce |
 
Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
 Majte pekný zvyšok dňa! 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx