rýdzo prírodná kozmetika | Renovality

By Simona Dubravova - štvrtok, septembra 02, 2021

Českú značku čisto prírodnej kozmetiky som vám už u mňa na blogu predstavovala, aj keď si myslím, že už ju všetci určite poznáte alebo ste o nej minimálne počuli. Starostlivo vyberané suroviny, ktoré sú lisované za studena sú zárukou toho, že ak sa rozhodnete pre produkty značky Renovality, do rúk sa vám dostane skutočné rastlinné zlato. 

rýdzo prírodná kozmetika | Renovality
 
V dnešnom článku vám nebudem túto značku kozmetiky zdĺhavo predstavovať, podrobnejšie sa o nej môžete dočítať v tomto staršom článku: Rastlinné zlato menom Renovality.  Dnes vám ale predstavím zopár novších produktov a jednu klasiku. 

Poznávacím znakom olejov Renovality sú práve fľaštičky z fialového skla. Nie je to len dizajnový výmysel, ale má to samozrejme svoje opodstatnenie. Toto fialové sklo chráni bioaktívne látky obsiahnuté v prírodných produktoch pred svetlom, a tak ich stabilizuje a chráni pred rozpadom.

rýdzo prírodná kozmetika | Renovality
 
Harmančeková voda Renovality
Ak ešte nepoužívate minerálne alebo kvetinové vody v spreji, mali by ste to napraviť, majú totiž veľa plusov. Využijete ich v každodennej starostlivosti o pleť, počas letných teplých dní ako osvieženie alebo ak vaša pleť potrebuje rýchlu prvú pomoc. 
Harmančeková voda je vhodná na každodenné použitie, dodáva pleti hydratáciu a sviežosť. Poradí si aj s podráždenou a začervenanou pleťou, ktorú upokojí. Použiť ju môžete aj na detskú pokožku. Dokonca má využitie aj ako tonikum pre citlivú pleť. Ja osobne ju používam pri rannej a večernej rutine - pár krát prestriekam vyčistenú pleť, pár sekúnd počkám a pokračujem v nanášaní ostatných produktov. Nechýba mi však ani v kabelke - je to skvelé osvieženie pleti počas dňa, kľudne ju môžete použiť aj na make-up.

rýdzo prírodná kozmetika | Renovality
Pleťový olej s retinolom
Retinol alebo vitamín A je naozaj zázračná aktívna látka. Ak sa niekto opýta, čo na vrásky, tak odpoveď je jednoduchá - retinol. Tento antioxidant má skvelé anti-ageingové účinky, vyhladzuje pleť, podporuje tvorbu kolagénu, redukuje vrásky a ešte veľa veľa iných super vlastností. V tomto sére nájdete vysoko čistý retinol, vyrobený inovatívnou technológiou. Pleťový olej je nemastný a obsahuje Squalan, ktorý pleť zvláčnia vyživí, a o hydratáciu pleti sa postará slanomilá rastlinka zvaná Salicornia. 
 
Pri používaní retinolu sa môžete stretnúť s podráždením, začervenaním alebo hyperpigmentáciou. Preto je dobré začať s retinolom v menších dávkach, prípadne priemiešať do obľúbeného krému a podobne. Pri tomto oleji to za vás vyriešilo Renovality. Pri používaní produktov s retinolom však nezabúdajte na SPF, je to priam nutnosť, pretože retinol spúšťa fotosenzitivitu. Taktiež sa nedoporúča pri ekzému alebo ak ste tehotná a dojčíte. Skvelou alternatívou je napríklad ŠÍPKOVÝ OLEJ
 

Renolips olej na pery 
Suché pery nie sú príjemnou záležitosťou. Balzam na pery by ste u mňa našli v hojnom počte snáď v každej kabelke. Aj napriek tomu, že sa snažím dodržiavať pitný režim, moje pery sú skoro neustále suché. Keď sa ku mne dostala táto novinka RENOLIPS olej na pery, veľmi rada som ju začala skúšať, no nečakala som nejaké zázraky, a malinko som sa obávala toho, aby olej pery ešte viac nevysušoval. Bola som ale veľmi milo prekvapená, už v priebehu pár dní, pretože olej pery pekne vyživil a aj napriek tomu, že sú občas stále suché, nie sú popraskané a nie je to tak často ako predtým. Takže na nadchádzajúce zimné obdobie si určite do zásoby tento olej na pery objednám. Čo sa týka zloženia, je to zmes olejov - baobabový, hroznový, malinový a jojobový. Obsahuje výťažky z granátového jablka a semien senovky gréckej, ktoré zaistia hydratáciu a spevnenie kontúr. 

rýdzo prírodná kozmetika | Renovality
 
Hyaluronové sérum
Kyselina hyualuronová je skvelá na regeneráciu a vyživenie pokožky, vyplnenie vrások a taktiež je skvelá ako podkladová vrstva pre následnú starostlivosť. Je pre telo prirodzená, pretože sa náchádza aj v tkanivách. No s pribudajúcom vekom je potrebné ju dopĺňať. Skvelým prostriedkom je toto sérum, ktoré okrem nízkomolekulárnej kyseliny hyaluronovej obsahuje aj ružový hydrosol. Hyaluronové sérum pekne zadržiava vlhkosť v pleti, no je potrebné ju nanášať na vlhkú pleť.  Nezabúdajte ani na krk a dekolt, tieto partie si tiež vyžadujú starostlivosť. Sérum môžete zaradiť do rannej aj večernej rutiny, pleť sa vám poďakuje. Fľaštička má praktický pumpičkový dávkovač, takže nestratíte zbytočne ani kvapku. 


Hyauloronové sérum s vitamínom C a B3
A moja najobľúbenejšia novinka na koniec. Toto sérum nadväzuje na veľmi obľúbené hyaluronové sérum, o ktorom som vám písala vyššie. Je obohatené o vitamín C a vitamín B3, ktorý možno poznáte skôr pod názvom Niacinamid. Tento antioxidant je veľmi multifunkčný a redukuje hyperpigmentáciu pleti, podporuje hydratáciu a bojuje proti nedokonalostiam ako je akné, zjemňuje jazvy po akné a má protizápalové účinky. Tvorí skvelú kombináciu s vitamínom C, ktorý pleť rozjasňuje, zjednocuje jej tón, chráni pleť pred znečistením z ovdzušia, podporuje tvorbu kolagénu a elastínu (je to naozaj skvelá anti-ageingová aktívna látka). Ak ho používate aj pri rannej rutine, nezabúdajte na SPF!


Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx