antioxidanty v pleťovej kozmetike | skincare

By Simona Dubravova - sobota, septembra 11, 2021

 Prípravky na starostlivosť o pleť sú v dnešnej dobe témou číslo jedna a z každej strany môžete čítať najpoužívanejšie slovné spojenia ako  aktívne látky v kozmetike, sérum na pleť, kyselina hyaluronová, vitamín C či retinol. Ako ich používať, ako ich kombinovať a nekombinovať, ako si zostaviť rutinu a ktoré produkty si vybrať. Skincare téme sa budem venovať aj dnes, no baviť sa budeme predovšetkým o prípravkoch s obsahom antioxidantov. Čo je ich úlohou a prečo sú v pleťovej kozmetike dobrou voľbou sa dočítate v dnešnom článku.

Značku Mary Kay používam už dlhodobo a veľmi rada, o čom svedčí moja kozmetická polička v kúpeľni, ktorú zdobia ružové flakóniky. Dnes vám ukážem produkty, ktoré majú v zložení antioxidanty. 
 
Čo sú to tie antioxidanty? 
Sú to skupiny organických molekúl, ktoré vo všeobecnosti pomáhajú bojovať proti poškodeniu pleti faktormi z vonkajšieho prostredia (napríklad UV, znečistené ovzdušie, ...). Tieto voľné radikály spôsobujú predčasné stárnutie pleti a antioxidanty sú akousi prvou obrannou líniou pred poškodením.
.
 
TimeWise Regeneračné sérum C + E
Vitamín C poznáme ako veľmi účinný antioxidant, ktorý chráni pred vplyvom vonkajšieho prostredia, podporuje tvorbu kolagénu, pomáha v bojí proti vráskam, zlepšuje elasticitu pleti, rozjasňuje a zjemňuje pleť, zjednocuje tón pleti. Vitamín E je silný antioxidant, ktorý pomáha pleti bojovať proti stárnutiu a zmierňuje jeho procesy. Taktiež chráni pleť pred oxidačným stresom a voľnými radikálmi. Spojenie týchto dvoch vitamínov v jednom sére prináša ešte lepšie výsledky. Pleť mám po použití krásne rozžiarenú a hladkú. Odporúča sa aplikovať trikrát denne.

TimeWise Sérum na zjednotenie tónu pleti
Ak vás trápia pigmentové škvrny alebo hyperpigmentácia, toto sérum je výbornou voľbou. Ale to nie je zďaleka jeho jediná skvelá vlastnosť. Ak máte mdlú a matnú pleť bez života, používaním tohto séra bude vaša pokožka rozžiarená. Obsahuje výťažok z bielych fazúľ, ktorý zjemňuje pigmetové škvrny a zlepšuje odtieň pleti. Výťažok z rias bojuje proti pigmentovým škvrnám a niacín je forma vitamínu B3, ktorý pleť rozjasní. Odporúča sa používať dvakrát za deň. 

antioxidanty v skincare
Ružová ílová maska
Musím sa priznať, že v poslednom čase som si zvykla skôr na textilné masky, no keď sa ku mne dostala táto novinka, neváhala som a veľmi rada som ju vyskúšala. A urobila som dobre. Maska má jemnú krémovú konzistenciu a príjemnú vôňu mojich obľúbených pivónii a kvetu čajovníka. Pleť do ružova vám zafarbí jemnučký íl, ktorý má vysoký obsah minerálov. Maska taktiež obsahuje výťažok z plumérie, ktorý má výborné antioxidačné vlastnosti. Chráni pleť pred pôsobením voľných radikálov. Po použití masky som mala pleť krásne jemnú a vyživenú, takže odporúčam kľudne aj pre suchú a citlivú pleť. Nanášať ju môžete štetcom na masku, ktorú nájdete v ponuke Mary Kay. Maska je skvelou voľbou pre chvíle relaxu.

Ružová ílová maska

TimeWise Repair Volu-Firm Intenzívne liftingové sérum
Toto sérum používam už skoro dva roky a nedám naň dopustiť. Po jeho použití je pleť zamatovo jemná a hladunká, vypnutá a krásne hydratovaná. Obsahuje peptidy, ktoré podporujú prirodzené procesy v pleti, spevňuje pleť a redukuje vrásky. Kmeňové bunky z rastliny pupočník ázijský pomáha udržiavať prirodzenú štruktúru pleti. Okrem toho obsahuje aj dva výťažky - výťažok z listov galgánu (podporuje prírodný kolagén, kyselinu hyalurónovú a elastín) a výťažok z klanoprašky (podporuje prírodný elastín).
 
Skúšali ste už niektorý z týchto produktov? Aké sérum je vaše obľúbené?
 

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 
 

 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx