rastlinné zlato menom renovality | prírodná kozmetika

By Simona Dubravova - utorok, februára 09, 2021

Za každou úspešnou značkou stojí príbeh a nebolo to inak ani v tomto prípade. Keď niečo robíte s láskou, nemôže z toho vzniknúť nič iné ako zmysluplná práca, ktorá prináša radosť a silu prírody vo voňavých produktoch. Rodinná česká firma, ktorá dokáže blahodárne účinky prírody preniesť do malých fľaštičiek ku vám domov, to je Renovality. Oleje sú lisované za studena z najkvalitnejších surovín, neobsahujú minerálne oleje ani syntetické látky, farbivá a konzervačné látky.  

Prírodné oleje sa používajú už od od pradávna, kedy sa využívali ich liečivé, aromatické ale aj kozmetické účinky. V dnešnej dobe je na trhu obrovské množstvo rôznych olejov, no pri ich výbere treba pozerať najmä na zloženie. Pretože nie všetko, čo sa tvári ako prírodný produkt je naozaj čistý prírodný produkt. U Renovality ale nenájdete žiadne parabény, minerálne oleje či syntetické látky. Navyše na prírode im naozaj záleží, pretože na svojom e-shope spustili program, kde môžete prázdne fľaštičky z ich produktov vrátiť. 

Poznávacím znakom olejov Renovality sú práve fľaštičky z fialového skla. Nie je to len dizajnový výmysel, ale má to samozrejme svoje opodstatnenie. Toto fialové sklo chráni bioaktívne látky obsiahnuté v prírodných produktoch pred svetlom, a tak ich stabilizuje a chráni pred ropzadom.

Ukážem vám oleje, ktoré som už vyskúšala na vlastnej koži a poviem vám, že som si dala naozaj záležať. Ale vopred vás varujem, že ak vyskúšate čo i len jeden ich produkt, nebudete vedieť prestať. V portfóliu značky nájdete nie len kozmetické oleje, ale aj peelingy, doplnky stravy, pleťové vody, balzámy, parfémy, vône do auta, kúpeľovú soľ ale aj doplnky ako bavlnené čiastiace tampóniky na tvár.


Odličovacie sérum Renovality 200 ml s pumpičkou
Začnem s mojím najobľúbenejším produktom, ktorý je určený na odličovanie. Obsahuje jojóbový olej a Hemisqalan a má regeneračné a upokojujúce účinky. Odličovacie sérum na báze oleja je skvelé pre suchú a citlivú pleť (ale kľudne aj pre normálnu pleť, mastnú či akóznu, ak máte radšej mastnejšie produkty). Kedže olej ľahko rozpustí make-up a nečistoty na pleti, odličovanie ide jedna radosť. Sérum má praktický rozprašovač, a tak sa vám nemôže stať, že sa vám vyleje viac produktu ako by ste potrebovali. Pred odličovaním je potrebné, aby ste si tvár navlhčili. Odličovacie sérum si môžete nastriekať priamo na pleť alebo na tampónik (ja si vždy navlhčím aj tampón). Čistíme dovtedy, kým nemáme odličovacie tampóny čisté, a potom tvár umyjeme vodou prípadne zotrieme navlhčenou bavlnenou utierkou. Nezabúdajte si čistiace produkty vždy z tváre zmyť. Chcete dať predsa všetky nečistoty dole a nie si ich nechať na pleti. 


Hyaluronové sérum s dávkovačom 50 ml
Kyselina hyualuronová je skvelá na regeneráciu a vyživenie pokožky, vyplnenie vrások a taktiež je skvelá ako podkladová vrstva pre následnú starostlivosť. Je pre telo prirodzená, pretože sa náchádza aj v tkanivách. No s pribudajúcom vekom je potrebné ju dopĺňať. Skvelým prostriedkom je toto sérum, ktoré okrem nízkomolekulárnej kyseliny hyaluronovej obsahuje aj ružový hydrosol. Hyaluronové sérum pekne zadržiava vlhkosť v pleti, no je potrebné ju nanášať na vlhkú pleť.  Nezabúdajte ani na krk a dekolt, tieto partie si tiež vyžadujú starostlivosť. Sérum môžete zaradiť do rannej aj večernej rutiny, pleť sa vám poďakuje. Fľaštička má praktický pumpičkový dávkovač, takže nestratíte zbytočne ani kvapku. 



Slivkový olej lisovaný za studena 50 ml
Tento olej sa môže pochváliť výbornou schopnosťou hydratovať zrelú, suchú ale aj citlivú pokožku. Využiť ho môžete ale aj na vlasy, ako masku. Veľmi príjemne vonia, a nanaáša sa pipetkou. Vždy však produkt nanášajte do dlaní alebo na pleť tak, aby sa vám koniec pipetky nedotkol pokožky. Zabránite tak prenášaniu baktérii.  

Višňový olej lisovaný za studena 50 ml
Opäť olej, ktorý využijete nie len na pleť a pokožku, ale aj na vlasy. Má skvelé hydratačné a regeneračné účinky pre suchú aj pre zmiešanú pleť. Mňa nadchla vôňa višní a marcipánu, naozaj nádherná sladunká a jemná vôňa. Ak vás trápia ekzémy alebo probelmatická pleť, višnový olej môže byť skvelým riešením.  



Marhuľový olej lisovaný za studena 50 ml
Určite ste už počuli o marhuľovom oleji, pretože sa stal veľmi obľúbeným. Regeneruje pokožku a má intenzívne hydratačné účinky pre veštky typy pleti. Je skvelým pomocníkom aj na nechty a nechtovú kožtičku, no obľúbia si ho aj budúce mamičky na tehotenské bruško. Samozrejme, opäť je možné ho použiť aj vlasy, a na rozštiepené končeky. 


Šípkový olej lisovaný za studena 50 ml
Olej je vyrobený zo semienok divo rastúcej ruže hrdzavej. Môže sa pochváliť vysokým obsahom vitamínu C a nenasýtených mastných kyselín. Vitamín C je veľmi obľúbeným u veľa žien, pretože chráni pokožku pred nepriaznivými vplyvmi prostredia a regeneruje ju. Šípkový olej si môžete primiešať do pleťového krému, prípadne do masky alebo ho môžete kľudne používať priamo na pokožku. Po nanesení sa rýchlo vstrebáva. U mňa patrí medzi najobľúbenejšie oleje celkovo. 



Z doplnkov som vyskúšala bavlnené odličovacie tampóniky, ktoré sú skvelou alternatívou, ak chcete byť k prírode ohľaduplní. Tampónik sa dá používať opakovane, stačí ho oprať. V balení je 16 ks, čo si myslím, že je tak akurát. Sú vyrobené z ekologického materiálu, z bambusu a blavny a prídu vám v praktickej krabičke. Po použití ich môžete ihneď preprať mydlovou vodou a nechať vysušiť.


Za mňa sú tieto oleje naozaj prírodným zlatom a som veľmi rada, že som túto značku mohla vyskúšať, pretože mi prirástla k srdcu. O to viac, že je to česká rodinná firma, ktorá to čo robí, robí s láskou, a je na produktoch aj vidieť.

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Máš to krásně nafocené. Já mám teď hyaluronové sérum, tak zkouším, zkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prvá vec je že máš krásne fotky! A po druhé produkty vyzerajú skvelo. Šípkový olej mám moc rada a možno by som vyskúšala aj od tejto značky.

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx