získané z prírody, vyrobené pre vás | Naturally Mary Kay

By Simona Dubravova - streda, februára 17, 2021

Aj keď chémia v kozmetike nie je vôbec zlá, veľa ľudí predsa len obľubuje prírodnú kozmetiku. Mary Kay neostáva pozadu, a tak vyvinula nový rad prírodných produktov, ktorý stojí minimálne za vyskúšanie. Viete, že ja nie som zástanca čisto len prírodnej kozmetiky alebo naopak, len tej "chemickej". Chémie v kozmetike sa netreba báť, je potrebné pozerať predovšetkým na zloženie, či sú látky použité v nej certifikované a náležite testované. A to platí pri kozmetike všeobecne, aj pri tej prírodnej. Veľa značiek používa slovo organická kozmetika, no tento pojem nie je jasne definovaný, a tak samozrejme môže byť mierne zavádzajúci. Mary Kay však pri svojej novej prírodnej línnii garantuje, že každý jeden produkt z tohto radu obsahuje minimálne 90% ingrediencií zodpovedne získaných z prírodných zdrojov. 

Získané z prírody, vyrobené pre vás. Tak znie motto tejto novej línie. A nie je to len tak hocijaká fráza,. Ingrediencie, ktoré sú použité v Naturally sú získavané z prírody, a okrem toho, že sú veľmi šetrné, sú aj multifunkčné a vhodné na každodennú starostlivosť. 

Mary Kay Naturally Čistiaci krém

 

Mary Kay Naturally Čistiaci krém

V žiadnej rutine by nemal chýbať produkt na čistenie pleti. Je to najjednoduchší a najdôležitejší krok pre zdravú a krásnu pleť. S takouto krémovou konzistenciou som sa pri tomto produkte stretla prvýkrát, ale musím povedať, že som si ho obľúbila. Pokožka je po ňom úplne jemná, vyhladená, hydratovaná a čistá. Krém obsahuje vodu z nevädzových kvetov, ktorá je skvelá na upokojenie pleti a je plná antioxidantov. Glycerín pokožku zlváčňuje a hydratuje. Skvelou zložkou pre hydratáciu, zjemnenie a zvláčnenie je aj olej zo sladkých mandlí. No, a v neposlednom rade je súčasťou zloženia aj silný antioxidant, ktorý pleť chráni pred voľnými radikálmi - vitamín E. Naopak, neobsahuje žiadne silikóny, parabény, syntetické vône, farbivá a žiadne sulfáty.

TIP: Používajte ráno aj večer. Ja ho ráno používam na navlhčenú pleť, jemne vmasírujem do pokožky a umyjem. Večer, ak som nalíčená, najskôr make-up odlíčim odličovacím sérom na báze oleja a na dočistenie použijem práve tento čistiaci krém Naturally. Použiť ho môžete napríklad aj so sonickou kefkou Mary Kay Skinvigorate Sonic

Mary Kay Naturally Púdrový peeling

Mary Kay Naturally Púdrový peeling

Viete, že existuje niekoľko druhov peelingov. Mechanický, chemický a enzymatický. Mechanické peelingy väčšinou obsahujú väčšie zrkná. Pleť "obrusujú" a tým ju zbavujú odumretých buniek kože. Pri chemickom peelingu ide o pôsobenie, napríklad, ovocných kyselín do hlbších vrstiev kože. Enzymatický peeling funguje na princípe enyzýmov, ktoré sa pramo nadviažu na odumreté bunky, a väzby medzi nimi rozrušujú a pohltia ich. Púdrový peeling je pre mňa ale príjemnou novinkou. Určite viete, že ja preferujem chemický peeling, no tento púdrový je taký jemný a šetrní k pokožke, že som mu dala šancu a sem-tam ho použijem namiesto, už spomínaného chemického. Pretože je veľmi jemný je vhodný na normálnu, suchú pleť až citlivú. Čo sa zloženia týka, je 100% prírodného pôvodu. Jedlá sóda upokojuje a čistí suchú pokožku, kyselina citrónová je skvelý antioxidant a je jemnejšia ako exfolianty, hydrogénový repkový olej pomáha pri obnove buniek a ryžový škrob je vysoko absorpčný biely prášok.

TIP: Nasypte si do ruky malé množstvo púdru a zmiešajte ho s pár kvapkami vody. Určite zistíte, aká konzistencia vašej pleti vyhovuje najviac. Aj keď je tento peeling naozaj jemný a šetrní, nie je dobré ho používať každý deň. Úplne vám postačí dvakrát do týždňa.

Mary Kay Naturally Výživný olej

 Mary Kay Naturally Výživný olej

Oleje mám vo svojej skincare naozaj veľmi rada a mením ich vždy podľa toho, čo moju pleť práve trápi. Počas chladného a zimného obdobia mi padol vhod práve tento výživný olej, ktorý okrem toho, že nádherne vonia, pleť krásne hydratuje a nezanecháva na nej mastný film. Čo je na ňom skvelé, je jeho multifunkčnosť. Môžete si ho zmiešať s obľúbeným krémom, prípadne použiť nie len na pleť, ale aj na vlasy či nechty. Jeho zloženie je 100% prírodného pôvodu, bez silikónov, syntetických vôní a farbív, bez parabénov, sulfátov a minerálnych olejov. V zložení nájdeme olivový olej, ktorý je plný živín. Upokojuje, zvláčňuje pleť a obsahuje antioxidantny, ktoré pokožku chránia pred vplyvom voľných radikálov. Sezamový olej je bohatý na vitamíny, minerály a esenciálne mastné kyseliny, ktoré chránia lipidy v pokožke. Má upokojujúce, zvláčňujúce a hydratačné účinky. Skvalán získavaný z rastlín má skvelé hydratačné účinky. Táto látka je jemná a zamatová, a tak sa do pokožky ľahko vstrebe. Aj v tomto produkte nájdeme olej zo sladkých mandlí, ktorý zaručí hydratačné, zvláčňujúce a upokojujúce vlastnosti, a vitamín E (silný antioxidant), ktorý je nášmu telu prirodzený a pomáha chrániť našu pokožku pred voľnými radikálmi. 

TIP: Pri nanášaní si dajte pozor, aby ste sa pipetkou nedotkli pokožky ruky alebo tváre. Zabránite tak prenášaniu baktérii do produktu, ktoré sa na pokožke alebo ruke môžu nachádzať. 

Mary Kay Naturally Hydratačný balzam

Mary Kay Naturally Hydratačný balzam

Táto tyčinka je veľmi šikovný produkt, ktorý mám vždy po ruke. V tomto kompaktnom balzame nájdete koncentrované zloženie, ktoré je prvou pomocou pre suchú pokožku. Využiť ho môžete naozaj všade - na pleť, na pery, na zhrubnutú kožu, na lakte či kolená. Je bez parfumácie a má naozaj skvelé hydratačné vlastnosti. Kľúčovou zložkou v tomto multifunkčnom balzame je kandelilový vosk, ktorý zabraňuje strate hydratácie z pokožky. Včelí vosk zas podporuje ochrannú bariéru pokožky, pomáha ju udržiavať hydratovanú. Karnaubský vosk má upokojujúce účinky, zanecháva pleť jemnú a bez napnutia. Poslednou zložkou je skvalán, čo je tiež veľmi dobrá hydratačná zložka, o ňom som však písala už vyššie.

TIP: Ak používate balzám na rôzne časti tela, je fajn mať zvlášť jeden na pery a jeden na zvyšok tela (lakte, kolená, atď).

Táto nová prírodná línia produktv ma naozaj očarila. Kozmetika Mary Kay patrí medzi moje stálice v kozmetickej taštičke, ale aj v oblasti skincare. Veľmi sa teším, že prišli na trh aj s takto prírodne zameraným radom kozmetiky.

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 

 





  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx