ako si jednoucho zútulniť domov a spríjemniť atmosféru

By Simona Dubravova - piatok, apríla 09, 2021

Vytvoriť si doma príjemnú atmosféru nie je žiadna veda. Predovšetkým teraz, keď väčšina z nás trávi doma takmer všetok čas je potrebné cítiť sa fajn. Mne stáčí napríklad málinko preorganizovať dekorácie či nábytok, pustiť si hudbu a zapáliť sviečky. Veľa sviečok. Dáni by vám o sviečkach vedeli rozprávať. Podľa knihy Hygge - Proste šťastný spôsob života, majú totiž európsky rekord v spotrebe sviečok za jeden rok. Spáli sa tam až o dvojnásobok vosku viac ako napríklad v Rakúsku. Až 33% Dánov zapáli viac ako osem sviečok naraz a 28% uviedlo, že si takýto relax pri sviečkach dopraje každý deň. Zuajímavé však? A ako ste na tom vy? 

woodwick sviečky

Sviečky dokážu naozaj spríjmeniť a zútulniť domov. Musím sa priznať, že u mňa doma by sa Dánom veľmi páčilo, pretože sviečky mám takmer všade. Od tých prírodných bez parfumácie, až po voňavé a luxusné značky ako napríklad WoodWick. Tie som si v poslednej dobe veľmi obľúbila, pretože okrem nádherných a rozmanitých vôní sú dostupné aj v niekoľkých veľkostiach. Atmosféru dotvoria dreveným knôtom, ktorý pri horení praská a vytvára tak upokojujúci zvuk praskajúceho dreva v krbe. 

Sviečky WoodWick sú aj skvelým doplnok, pretože ich dizajn je jednoduchý, no krásny. Každá sviečka má aj drevený uzáver, ktorý môžete využiť ako podstavec. Nádherne prevoňajú celú miestnosť nielen počas horenia, ale aj vtedy, ak ich neuzavriete dreveným vrchnákom. Okrem sviečok v ich ponuke nájdete aj vosky a vône do auta. 

woodwick sviečky

Medzi moje najobľúbenejšie vône patrí jednoznačne Warm wool, čo je taká krásna svieža, drevitá vôňa. Cítiť v nej vlnu a poľné kvety. 

 Musím spomenúť ale aj jemnú sladkú Vanilla & sea salt, ktorej hlava je zložená z jazmínu, morskej soli, zelených a ovocných tónov. Základ tvorí vanilka, pižmo, drevité a sladké tóny. 
 
Do tretice spomeniem ešte Sacred smoke, čo je drevitá vôňa. V hlave nájdete ihličie, klinček a škoricu. Srdce sviečky tvorí semiš, mlieko, muškátový oriešok a palo santo. Základom je olibanum, labdanum a breza. 

Sviečky okrem kvalitného parafínu obsahujú aj sójový vosk. Ten predlžuje čas horenia sviečky, a navyše, je biologicky rozložiteľný. 

sviečky woodwick

 Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx