kozmetika z drogérie | nový rad garnier vitamín C

By Simona Dubravova - nedeľa, júla 31, 2022

 Už veľmi dlho som neskúšala kozmetiku s účinnými látkami z drogérie. Preto keď sa ku mne dostal tento rad s vitamínom C bola som naozaj veľmi zvedavá, ako mi produkty sadnú. Značku Garnier mám osobne veľmi rada, ich produkty som kedysi používala na dennej báze, a vlastne dodnes niektoré aj používam. Ukážem vám nový kompletný rad s vitamínom C, s ktorým si môžete napríklad vyskladať aj svoju skincare rutinu.

kozmetika z drogérie | nový rad garnier vitamín C
 
Vitamín C je v kozmetike veľmi obľúbená účinná látka pretože má množstvo priaznivých účinkov pre pleť, napríklad: 
 
  • Je to antioxidant, ktorý chráni pleť pred škodlivým UV žiarením (to však neznamená, že nemusíte použiť SPF -  práve pri používaní účinných látok je používanie SPF nutnosť) a podporuje tvorbu kolagénu v pleti. Čím viac kolagénu sa v pleti vytvorí, tým pleť vypadá mladšie, vrásky sú jemnejšie a pokožka je pružnejšia.
  • Vitamín C pomáha zjemňovať pigmentové škvrny a bojuje proti hyperpigmentácii. Ako to dokáže? Blokuje tvorbu melanínu v pokožke, a tým vyrovnáva aj farebný tón pleti.
  • V neposlednom rade má aj protizápalové účinky a upokojí aj podráždenú pleť.
Čo obsahuje kompletný rad Garnier Skin Naturals Vitamin C? Všetko, čo potrebujete - rozjasňujúca micelárna voda, čistiaci gél, rozjasňujúce sérum, hydratačný gélový krém a rozjasňujúca plátenná maska na pleť.

 
Rozjasňujúca micelárna voda s vitamínom C

Micelárna voda je skvelým pomocníkom najmä pri cestovaní, kedy so sebou nemusíte ťahať veľké množstvo produktov a veľmi jednoducho a účinne si dokážete odlíčiť make-up. Dlhodobo však micelárka nie je dobrou voľbou na odličovanie - pri dlhodobom používaní vysušuje pleť. 
Táto micelárna voda s vitamínom C dobre odlíči aj vodeodolný make-up, a veľké plus má odomňa za to, že ma neštípe v očiach a nedráždi moju suchú pleť. Práve naopak, pokožka je rozžiarená, žiadna napnutá a červená pleť ako sa mi často pri takýchto produktoch stáva. V popise je síce uvedené, že vyčistí pleť aj bez oplachovania, ale prosím vás, viete si predstaviť, ako si pleť vyčistíte ak ju neopláchnete? Všetky produkty na čistenie pleti by sa mali následne aj umyť vodou. Ak mám teda celkovo zhodnotiť tento produkt, tak za mňa spĺňa to, čo sľubuje.
 
Čistiaci gél s vitamínom C

Po odlíčení pleti by malo nasledovať dočistenie pleti, napríklad, čistiacim gélom. Odporúčam nanášať na navlhčenú pokožku a stačí vám naozaj málinko pretože dosť pení. Pleť pekne dočistí a rozžiari. Pri dlhodobom používaní mi tento gél pleť začal vysušovať, ale ak ho striedam s iným produktom na čistenie, tak je všetko v poriadku.

kozmetika z drogérie | nový rad garnier vitamín C


Super Glow rozjasňujúce sérum s vitamínom C
 
Ďalším krokom, ktorý v skincare rutine nasleduje ešte pred použitím krému, je sérum. Toto rozjasňujúce sérum Garnier s vitamínom C sľubuje prvé viditeľné výsledky už po 3 dňoch, a to zjednotenie pleti. Po 6 dňoch by mal zjemniť pigmentové škvrny. Pri pravidelnom používaní som mala naozaj žiarivejšiu a sviežejšiu pleť. Sérum sa aplikuje pomocou pipetky, na pleť stačí naozaj málinko. Ak použijete viac séra ako je potrebné, tak má trošku lepivejšiu konzistenciu. Dobre sa vstrebáva, má príjemnú vôňu a gélovú textúru. Okrem céčka v zložení nájdete napríklad aj niacinamid, ktorý pleť upokojuje; kyselinu salicylovú, ktorá odsrtaňuje odumreté bunky kože a výťažok z citróna, ktorý pleť rozjasní. Práve zmes vitamínu C, niacinamidu a kys. salicylovej tvorí 3,5% zloženia séra.
 
Hydratačný gél pre rozjasnenie pleti s vitamínom C
 
Posledným krokom je použitie denného alebo nočného krému. V tomto prípade je to gél. Možno nie ste zvyknutí na takúto gélovú konzistenciu, ale určite sa toho nebojte. Gél sa dobre vstrebáva, nezanecháva na pleti nepríjemný film a pleť hydratuje a rozjasňuje. Navyše, obsahuje až 98% prírodných zložiek.

kozmetika z drogérie | nový rad garnier vitamín C
 
kozmetika z drogérie | nový rad garnier vitamín C

 
Plátenná hydratačná maska s rozjasňujúcim účinkom
 
Raz do týždňa je vhodné pleti dopriať aj extra starostlivosť vo forme masky. Textilná maska Garnier s vitamínom C je vhodná pre všetky typy pleti a okrem céčka je v zložení aj kyselina hyalurónová. Ja ju pred použitím dám aspoň na hodinu do chladničky, ten efekt je potom o niečo lepší a pleť mám prebudenú k životu. Po tejto maske mám naozaj dokonalo vyživenú a rozžiarenú pleť. Jediné, čo mi malinko prekáža je veľké množstvo séra na maske, no na druhú stranu ju môžem aspoň použiť viackrát (masku vložím opäť do obalu a skladujem v chladničke). Prebytočné množstvo séra, ktoré ostane na pleti jednoducho vmasírujem do pokožky, prípadne utriem servítkou. Za mňa jedna z najlepších masiek, čo sa účinku týka, ktoré som v poslednej dobe vyskúšala.
 
kozmetika z drogérie | nový rad garnier vitamín C
 
Ak hľadáte cenovo dostupné produkty s vitamínom C alebo s účinnými látkami len začínate, určite odporúčam vyskúšať tento rad od Garnier.

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 
 
| tento článok vznikol v rámci spolupráce |


  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx