makový pleťový olej je zázrak pre suchú pleť

By Simona Dubravova - streda, júna 22, 2022

Mak je známy najmä ako chutná prísada do koláčov, no vedeli ste, že má blahodárne účinky aj pre našu pleť? Makový pleťový olej je vhodný aj pre ekzematickú pokožku, no využijete ho aj ako masážny olej. Dokonca, môžete skúsiť aj vlasový zábal. No nie je tento čisto prírodný multifunkčný olej skvelý? Čo všetko dokáže, aké je jeho zloženie sa dočítate v celom článkom. 

makový pleťový olej je zázrak pre suchú pleť
 
Makový olej od Renovality je čisto prírodný produkt. Olej je za studena lisovaný zo zrelých makových semiačok. Táto metóda lisovania zaručuje, že sú v maximálnej miere zachované všetky jeho skvelé vlastnosti. 

Práve vďaka jeho hydratačným účinkom je vhodný pre suchú pleť. Makový olej obsahuje jód a je bohatý na minerály ako zinok, vápnik a horčík, nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E. 

Vitamín E udržuje v pleti vlhkosť, pomáha pokožke vyzerať zdravo, hojí jazvičky. Tento vitamín najlepšie pôsobí počas noci, preto najlepšie výsledky uvidíte, ak makový olej budete využívať vo večernej rutine. Práve vitamín E pomáha udržiavať vlasy lesklé a jemné, a zabraňuje vypadávaniu vlasov, a preto je makový olej skvelý aj na vlasy.

 
makový pleťový olej je zázrak pre suchú pleť
 

Má dosť výraznú vôňu maku, ktorú si zamilujete. Vďaka kyseline linoleovej, ktorú mak obsahuje je olej vhodný pre suchú, veľmi suchú až extrémne suchú pokožku. Keďže má ale aj liečivé a protizápalové účinky, je vhodný aj pre pleť so sklonom k ekzémom a so zápalovými ložiskami. Je to naozaj prírodný zázrak pre pleť.

Do pokožky sa krásne vstrebe a zvláčni ju, no ako pri všetkých olejoch, nezabúdajte ho vždy nanášať na navlhčenú pleť, inak by vám ju mohol, naopak, vysušiť.Účinky tohto oleja sú naozaj skvelé, pleť nie len zvláčňuje ale aj regeneruje, a spomaľuje stárnutie pleti. Je to multifunkčný produkt, pretože okrem pleti ho využijete aj na telo, vlasovú pokožku alebo priamo na vlasy. Dokonca je pomocníkom aj pri lámavých nechtoch. Ak cítite nervové a svalové napätie, práve makový olej pomáha toto napätie odbúrať.


makový pleťový olej je zázrak pre suchú pleť 
 
Ja sa priznám, že si na týchto prírodných olejoch v posledných rokoch dosť idem. Keby ste sa ma opýtali na môj najobľúbenejší, asi vám neviem vybrať iba jeden. Medzi mojich obľúbencov patrí napríklad práve tento makový olej, ďalej určite mandľový olej, či šípkový. Svoju rannú a večernú rutinu si neviem predstaviť bez toho, že by som nepoužila ich sérum s kyselinou hyalurónovou. Skvelé je aj sérum ktoré obsahuje kyselinu HA, vitamínom C a B3.

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 
 
| tento článok vznikol v rámci spolupráce |

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx