konjaková hubka | prírodný všestranný pomocník

By Simona Dubravova - piatok, decembra 10, 2021

Pri odličovaní a čistení pleti väčšina z nás používa vatové tampóniky na pleť, prípadne bavlnené tampóniky. Ak hľadáte prírodnú alternatívu, možno vám dnes poradím. Konjaková hubka alebo konjaková špongia má mnoho výhod, pár z nich vám dnes poviem.

konjaková hubka | prírodný všestranný pomocník

Konjaková hubka je čisto prírodný produkt vyrobený z huby konjak (zmijovec indický), ktorú nájdeme predovšetkým v Ázii. Predstaviť si ju môžete ako náš zemiak, je mu veľmi podobná. Obsahuje veľa vitamínov, minerálov a stopových prvkov. 

Má antibakteriálne vlastnosti a je vhodná na všetky typy pleti. Je výborným pomocníkom aj pre ľudí, ktorý trpia ekzémom, a to aj pre malé deti. Skvelá je ale aj na mastnú pleť s akné, pretože pomáha bojovať proti čiernym bodkám. Má taktiež aj protiplesňové vlastnosti.

Ako sa používa konjaková huba?

Môžete ju používať každý deň, vymeniť by sme ju mali po zhruba dvoch troch mesiacoch. Okrem čistenia a jemného peelingu pleti ju môžeme využiť aj na masáž pokožky. Pleť je po použití prekrvená a žiarivá. Pri jej používaní nemusíte nanášať žiadny čistiaci produkt, špongiu stačí len namočiť. Ja osobne si najskôr pleť vyčistím čistiacim gélom, umyjem a potom použijem hubku na prekrvenie pleti. Ak chceme s hubkou odstrániť aj make-up, použijeme svoj obľúbený čistiaci produkt priamo na hubku.

Konjaková hubka šetrí životné prostredie, pretože vydrží približne 8 týždňov. Je to ľahká matematika, ak si spočítame, že pri rannom a večernom čistení minieme v priemere štyri jednorázové odličovacie tampóniky. Spočítajte si, koľko ich miniete za dva mesiace.

Pred prvým použitím je dobre hubku namočiť na 10-15 minút do vlažnej vody. Pred každým ďalším použitím ju stačí namočiť do vody aby zmäkla. Nezabudnite ju však dostatočne namočiť, inak si môžete pleť poškriabať. Po použití ju jednoducho očístíme pod prúdom vody a necháme dobre vyschnúť - zavesíme ju niekam na dobre vetrané miesto.

konjaková hubka | prírodný všestranný pomocník

Hubku je dobré raz za týžden vložiť do vriacej vody, stačí na pár minút, aby sme ju zbavili nečistôt.

konjaková hubka | prírodný všestranný pomocník

Značka Renovality má v ponuke dva typy konjakovej hubky. Prvá, čierna s bambusovým uhlím vhodná pre čistenie mastnej a problematickej pleti. 

konjaková hubka | prírodný všestranný pomocník

Zelená so zeleným čajom je skvelá pre normálnu a kombinovanú pleť.

Takáto pomôcka na pleť môže byť skvelým darčekom na Vianoce nie len pre milovníčky prírodných vecí. Ocení ju istotne kamarátka, mamina či sestra. Prípadne, ak stále váhate, pod stromček môžete zabaliť darčekové poukážky na nákup produktov na e-shope Notino v rôznej sume (30 EUR, 50EUR a 100EUR).

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa!
 
| tento článok vznikol v rámci spolupráce |

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Konjakovú hubku som doteraz ešte nikdy neskúšala, ale počula som o nich veľa. Tá s čiernym uhlím by vážne sedela mojej pleti. V poslednej dobe sa mi akné celkom zhoršilo a vyskúšam všetko, čo by mi mohlo pomôcť.
    Ďakujem ti za tip. ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já měla tuto hubku kdysi, ale za mě bych si už ji nepořizovala. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá to super. Ešte som ju nepoužívala. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx