vianočná atmosféra | sviečky a hygge

By Simona Dubravova - utorok, decembra 07, 2021

Malé radosti, ktoré dokážu aj z chladných dní urobiť príjemné. Sviečky vedia navodiť útulnú a teplú atmosféru domova, prevoňať priestor a krásne rozvoňať izbu. Ešte na jeseň som vám ukazovala limitovanú edíciu sójových sviečok od Renovality a dnes vám ukážem vianočnú limitku s úžasnými vôňami, ktoré počas Vianoc nemôžu chýbať ani u vás doma. Zároveň vám poviem niečo o pojme hygge, o ktorom ste už určite aspoň malinko počuli.
vianočná atmsféra | sviečky a hygge 
 
Sójové sviečky sú najzdravšou alternatívou medzi sviečkami. Sójové bôby, z ktorých sa vyrábajú sú prírodné, udržateľné a ekologické. Tento sójový vosk pri horení neuvoľňuje toxíny a pri horení produkuje o 90% menej sadzí a dymu. Sviečka vydrží horieť približne 30 hodín a z povrchov sa odstraňuje veľmi ľahko - stačí vám voda a mydlo. 

Tieto sójové sviečky od značky Renovality majú oproti jesennej limitovanej edícii jednu vychytávku. A tou je drevený knôt, ktorý pri horení pripomína zvuk praskajúceho dreva v krbe. Navyše rýchlejšie uvoľňuje vôňu.

Ktoré vône vám pri slove Vianoce napadnú ako prvé? Tak sú pomenované aj jednotlivé sviečky. Medový perníček, Vôňa Vianoc či Vianočný punč. Ktorú vôňu by ste si vybrali vy?

Sviečky sú skvelým darčekom, ktorým nič nepokazíte. Zima je ako stvorená pre sviečky, v tomto období si ich určite väčšina ľudí zapaľuje častejšie ako počas iných mesiacov roka. 

vianočná atmsféra | sviečky a hygge

Hygge a sviečky  

V súvislosti so sviečkami všeobecne sa spája aj hygge. Čo je to? Hygge je proste šťastný spôsob života. Slovo je škandinávskeho pôvodu a nie je to ani náhoda, že Dáni sa zaraďujú medzi najšťastnejšie národy sveta. Nedá sa doslovne preložiť, no charakterizuje sa ako pocit pohody či útulnosti. A čo je tým kľúčom pre šťastný život? Je to jednoduché. Nerobte úplne nič. Napustite si vaňu, pustite si vianočné pesničky, zápáľte si sviečky a relaxujte. Dáni považujú sviečky za základ hygge. Podľa štúdie, si v Dánsku až 85% ľudí spája tento pojem so sviečkami. Až 28% Dánov pritom páli sviečky každý deň. Tým sú na prvej priečkev spotrebe prírodných sviečok. U nich sú sviečky "druh emocionálneho šťastia, emocionálnej útulnosti".

PS: Aj keď hygge je v Dánsku počas celého roka, Vianoce najviac zosobňujú princípy konceptu šťastia.

vianočná atmsféra | sviečky a hygge

Ak premýšľate nad tým, že podaruje vonné sviečky ako darček pod stromček, určite tým obdarovanú osobu potešíte. Okrem týchto sójových mám doma aj klasické sviečky, odporučiť vám môžem napríklad aj značku Yankee Candle či Wood Wick, ktoré majú obrovský výber nádherných vôni v rôznych veľkostiach. V ponuke majú aj svietniky, vosky do aromalampy či vôňu do auta. V ponuke nájdete aj vianočné darčekové sety.

vianočná atmosféra a hygge

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa!
 
| tento článok vznikol v rámci spolupráce |

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx