kórejská kozmetika holika holika | ceramidy v kozmetike

By Simona Dubravova - štvrtok, novembra 11, 2021

Počas jesene a zimy si naša pleť pýta viac výživy a hydratácie, pretože je namáhaná chladom a zmenou počasia. S tým nám vedia pomôcť aktívne látky, medzi ktoré patrí aj zložka, o ktorej si dnes povieme viac. Ceramidy. Čo sú zač a ako ich môžeme dopĺňať do pokožky sa dočítate v dnešnom článku. Okrem toho vám ukážem opäť tip na kórejskú kozmetiku, ktorú som skúšala prvý krát.

kórejská kozmetika holika holika

Čo sú to ceramidy?

Ceramidy sú lipidy (tuky), ktoré sa prirodzene nachádzajú v pokožke. Držia bunky pokope a vytvárajú tak ochrannú vrstvu, ktorá napríklad chráni pred baktériami a znečistením z prostredia. Zároveň udržujú vlhkosť v koži. 

Keďže sú ceramidy súčasťou pokožky, produkty, ktoré ceramidy obsahujú sú vhodné pre každý typ pleti. Tak ako kolagén alebo kyselina hyalurónová, tak aj pri ceramidoch sa s pribúdajúcim vekom znižuje ich tvorba v pleti. To má za následok, že je pleť tenšia, stráca elasticitu a hrubne, objavujú sa prvé vrásky. Pri ich nedostatku je koža suchá a podráždená, môže svrbieť. Existuje až 9 rôznych ceramidov, ktoré označujeme číslami 1 až 9.

Tieto lipidy sú skvelé aj pri liečbe ekzémov. Ľudia, ktorí trpia ekzémom a psoriázou majú menej ceramidov.

Nájdeme ich najčastejšie v krémoch, ale Holika Holika má napríklad mist na pleť s obsahom ceramidov. CeraVe obsahuje ceramidy s postupným uvoľňovaním vo všetkých svojich produktoch - aj v čistiacom gély na tvár. Takže na výber je toho naozaj veľa, stačí si nájsť produkt, ktorý bude vyhovovať vašej pleti.

Vedeli ste, že až 50% ľudskej kože tvoria práve ceramidy ( zvyšných 24% je cholesterol a 15% voľné mastné kyseliny?

Holika Holika je značka kórejskej kozmetiky, ktorá je na trhu pomerne krátky čas. V jej portfóliu nájdeme okrem pleťovej aj dekoratívnu kozmetiku. Tak, ako sme pri kórejskej kozmetike zvyknutí, produkty sú cenovo dostupné a vyrobené z najkvalitnejších surovín. Značka sa zameriava skôr na potreby pleti mladých ľudí a ich životný štýl. Veľmi ma zaujala aj dizajnová stránka, ich obaly sú naozaj veľmi nápadité a zaujímavé.
 
Rad GOOD CERA. je zameraný na všetky typy pleti, ktoré potrebujú dávku hydratácie a výživy. Obsahuje okrem ceramidov aj bambucké maslo, aloe vera či kvasnicový extrakt. Čo tu ale nenájdeme sú umelé farbivá a arómy, minerálne oleje, mastenec či vazelínu. 

kórejská kozmetika holika holika
 
Holika Holika Good Cera. pleťový krém
Hydratačný krém sľubuje až 72 hodinovú hydratáciu pleti. Vyživuje ju, udržiava ju pružnú a na dotyk jemnú. Podráždenú alebo začervenanú pleť veľmi pekne upokojí a chráni pleť pred škodlivým vplyvom vonkajšieho prostredia. Konzistencia je veľmi jemná, nemastná, pekne sa do pleti vstrebe. V zložení okrem ceramidov nájdeme aj vyššie spomínaný kvasnicový extrakt, ktorý pleť zvlhčuje, chráni pokožku pred UV lúčmi a stimuluje tvorbu kolagénu. Vlhkosť v pleti pomáha udržovať aloe vera, ktoré dokáže pokožku hydratovať a dokonca stimuluje krvný obeh. Bambucké maslo spomaľuje stárnutie pleti, pomáha vyhladiť vrásky a zvlhčuje a regeneruje pokožku.

kórejská kozmetika holika holika
Holika Holika Good Cera. hydratačná pleťová hmla
Pleťová hmla je skvelá v tom, že ju môžete použiť kedykoľvek počas dňa na osvieženie pleti, kľudne aj na make-up. Je vhodná na každý typ pleti, aj na suchú a pomáha pokožku hydratovať, dodáva jej pružnosť, okamžite ju rozjasní a osvieži. Čerešničkou na torte je už len relaxačný účinok. Hmla je naozaj veľmi jemná, na pleti vytvára príjemný pocit. Obsahuje harmanček, ktorý pleť dokáže upokojiť. Ja osobne takéto hmly používam počas celého roka.


Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 
 
| tento článok vznikol v rámci spolupráce |

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx