olej monoi, starobylý tahitský olej

By Simona Dubravova - utorok, septembra 01, 2020

Dnešný upršaný deň si chcem aspoň malinko pripomenúť predchádzajúce slnečné a teplé dni. A tak prinášam malú dávku exotiky priamo k vám. Škoda, že sa vôňa neprenáša cez obrazovku, pretože od týchto produktov by ste neodtrhli nos. Počuli ste už o oleji s názvom monoi? Je to starobylé tahitské slovo, a v preklade znamená vonný olej, datuje sa už do doby vyše 2000 rokov dozadu

olej monoi

Monoï je starobylé tahitské slovo, a v preklade znamená vonný olej. Vyrába sa namáčaním lístkov rastliny tiaré do kokosového oleja. Už niekoľko tisíc rokov sa využíva na lekárske, náboženské či kozmetické účely. Extrakt z kvetín vytvára sladkú vôňu a zároveň exotickú vôňu. Pridaním kokosového oleja sa zaistila nutričná hodnota a olej má aj hydratačné účinky. Celý rad Yves Rocher Monoi de Tahiti je obohatení o jemné šumivé častice, ktoré zvýrazňujú pokožku, najmä opálenú. Olej má aj upokojujúce vlastnosti pre pokožku. produkty obsahujú voac než 98% zložiek rastlinného pôvodu.

Rad obsahuje tri oleje a to hydratačný s perleťou, tradičný olej na telo a vlasy a suchý olej na telo. Okrem olejov tu nájdete aj rozjasňujúci peelingový olej na telo a sprchovací gél na telo a vlasy Monoi de Tahiti.

Hydratačný olej s perleťou na telo a vlasy sa krásne vstrebáva a zanecháva pokožku jemnú a vláčnu, prevoňanú s jemnými trblietkami, ktoré zvýraznia opálenie. Naozaj sa nemusíte báť, že by ostala pokožka mastná, samozrejme, ak to nepreženiete. Stačí naozaj pár kvapiek.

Tradičný vyživujúci olej na telo a vlasy, je suchý olej, ktorý krásne zvláčni pokožku a nezanecháva mastný film a zanechá pokožku suchú. Môžete použivať ako na telo, tak aj vlasy. Za mňa je toto jedna z najkrajších letných vôni aké poznám. 

Suchý olej na telo s pumpičkou je skvelý aj na každodenné použite. Opäť nádherná exotická vôňa tiaré, kvetu, ktorý je aj národným symbolom Tahiti. Nezanecháva mastný film a pokožku krásne vyživí.

olej monoi

Rozjasňujúci peelingový olej Monoi de Tahiti je veľmi zaujímavý produkt. Pri nanesení na pokožku je mastný, no po umytí vodou zanechá rozžiarenú pokožku, ktorá je na dotyk jemná a prevoňaná. 

Dovolila som si skopírovať popis zo stránok yves-rocher.sk,pretože lepšie by som to nenapísala:

Hlavnou aktívnou zložkou tohto telového peelingu v oleji je olej Monoi, ktorého odborníci Yves Rocher extrahujú z kvetov tiaré. Táto unikátna rastlina sa nachádza len vo Francúzskej Polynézii. Jedine ostrovy južného Pacifiku majú mikroklímu, ktorá umožňuje pestovanie tak náročného druhu. Kvety tiaré sú veľmi jemné, takže je potrebné ich zbierať ručne, aby bola čerstvosť zachovaná čo najdlhšie. Ich premena na olej Monoi prebieha počas kontrolovaného, veľmi presného postupu, ktorý zahŕňa maceráciu kvetín v oleji vytlačeného zo suchej buničiny zrelého kokosu po dobu 10 dňov.

No a nakoniec tu máme ešte Sprchovací gél na telo a vlasy, aj keď ja som ho použila iba na telo. No ak cestujete, je to skvelý pomocník, pretože mať dva produkty  v jednom 100ml flakóniku je veľmi praktické. Sprchovací gél s obsahom Monoi má aj regeneračné a upokojujúce účinky a reprodukuje prirodzený film, takže je vhodný aj na vlasy namáhané slnkom.

olej monoi

Za mňa veľmi vydarený rad, ktorý som si počas teplých dní obľúbila predovšetkým kvôli nádhernej vôni a hydratačným účinkom. No aj v nasledujúcich jesenných dňoch si rada pripomeniem vôňu leta, takže u mňa tieto produkty majú stále miesto.

olej monoi

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa!
*barter

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx