the ordinary | kyselina hyaluronová 2% + B5 & chemický peeling AHA 30% + BHA 2%

By Simona Dubravova - streda, mája 31, 2023

Každý, kto sa aspoň trochu zaujíma o svoju pleť určite vie, že krásna a zdravá pleť je založená na správnej starostlivosti. Okrem dôkladného a pravidelného čistenia nám k vysnívanému stavu pleti dopomôže aj správny výber kozmetiky, ktorá obsahuje aktívne látky. Pri jej výbere musíme byť ale pozorný a vyberať to, čo naša pleť potrebuje. Treba dávať pozor aj na kombináciu rôznych aktívnych látok, pretože niektoré látky môžu v určitej kombinácii na pleti zareagovať inak, akoby sme chceli a očakávali. Platí tú pravdilo "menej je viac". A také sú aj tieto dva produkty, ktoré vám dnes ukážem, tak sa poďte pozrieť na mojich dvoch obľúbencov The Ordinary.
the ordinary | kyselina hyaluronová 2% + B5 & AHA 30% + BHA 2%

Pre milovníkov značky The Ordinary mám skvelú správu. Produkty tejto značky nájdete aktuálne už aj na e-shope notino.sk!

Ak predsa len túto značku nepoznáte, poďme si ju predstaviť. The Ordinary ponúka účinné zloženie produktov pre konkrétne problémy pleti - hyperpigmentácia, akné, suchá pleť, zrelá pleť, vrásky či problematická pleť. Produkty neobsahujú parabény, minerálne oleje, sírany či farbivá, a samozrejme, netestujú na zvieratách. 

the ordinary | kyselina hyaluronová 2% + B5 & AHA 30% + BHA 2%

Kyselina hyaluronová 2% + B5

Kyselina hyalúronová je skvelou látkou, ktorá pleti dodá hydratáciu. U mňa teda chýbať nemôže, používam ju denne a celoročne. Je to taký dobrý základ hydratácie a dobre sa kombinuje aj s ostatnými produktmi na pleť. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 je hydratačná starostlivosť s kyselinou hyalurónovou a vitamínom B5, ktorý možno poznáte pod názvom kyselina pantoténová. Nášmu telu je veľmi prirodzená, vyskytuje sa totiž vo všetkých tkanivách nášho tela. Pantenol sa v krémoch využíva napríklad na hojenie rán a popálenín a nájdeme ho aj v prípravkoch po opaľovaní. Sérum nájdete v dvoch veľkostiach, 30ml a 60ml, ja mám ten väčší variant. 

Čo sa týka konzistencie, je to niečo medzi gélovou a hutnejšoiu, povedala by som až mierne slizkou konzistenciou, avšak na pleti mi nie je neprijemná ani ulepená. Ak dáte viac produktu ako je potrebné, na pleti vytvorí jemnú penu, ale časom prídete na to, koľko produktu je pre vás tak akurát. Nzabúdajte na to, že kyselina hyalurońová sa aplikuje na navlhčenú pleť, aby sa dobre vstrebala. Sérum obsahuje viacmolekuláru kyselinu hyaluronovú, a preto dokáže pleť hydratovať v rôznych hĺbkach. Poskytuje povrchovú aj hĺbkovú hydratáciu a pôsobí v pleti dlhodobo. Zbavuje pleť suchosti, posilňuje ochrannú bariéru kože a je vhodná pre všetky typy pokožky.

Používam ho ráno (aj pod make-up) a večer. Mne produkt sadol a toto sérum si kúpim určite znova, no nezabúdajte, že to, čo sedí mojej pleti nemusí tej vašej.

the ordinary | kyselina hyaluronová 2% + B5 & AHA 30% + BHA 2%

AHA 30% + BHA 2% peeling solution

Chemický peeling je skvelým pomocníkom na povrchovú aj hĺbkovú exofliaciu pleti. Možno neviete, čo si pod týmto pojmom predstaviť a názov vás možno mierne vystraší. vedzte ale, že práve chemický peeling je oveľa šetrnejší k pleti ako ten mechanický, ktorý vám pokožku doslova "zoškriabe". Chemický peeling funuje tak, že napríklad ovocné kyselinky pôsobia na povrchu kože, bezbolestne ju narušujú a rozpúšťajú, a prenikajú do hlbších vrstiev kože. 

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% peeling solution je veľmi intenzívny peeling, čo nasvedčuje aj poriadna koncentrácia AHA 30%, alfa hydroxy kyseliny - kyselina mliečna, glykolová, vínna, citrónová. (prejasnia pleť a redukujú vrásky)  a BHA 2%, čo je beta hydroxy kyselina - kyselina salicylová (preniká do pórov a vyčistí ich).  Okrem týchto kyseliniek obsahuje aj výťažky z mrkvy a horské čierne korenie, ktoré majú redukovať oxidačný stres a podráždenie pleti z chemického peelingu. Vo fľaštičke s pipetkou sa nachádza červéné "sérum", ktoré je konzistenciou pomerne dosť tekuté, takže pri nanášaní vám pretečie aj pomedzi prsty. Nezľaknite sa potom samej seba v zrkladle, pretože aj po nanesení je peeling červený ako krv. 

Čo sa týka používania, tak sa neodporúča používať ho viac ako dva krát do týždňa po dobu maximálne 10 minút podľa typu vašej pleti. Ja osobne si ho nenechávam ani tých 10 minút a niekedy ho používam len raz do týždňa. Veľmi dôležité je, že pleť musí byť naozaj suchá a čistá, inak dosť štípe a pleť zareaguje podráždením a začervenaním. Ak ho ale použijete správne, tak by pleť mala byť po použití jemná. Najlešpie sa odstraňuje navlhčeným uteráčikom, ale kľudne ho dáte dole aj vlažnou vodou. Nezabudnite po peelingu pleť dôkladne hydratovať, kľudne pridajte aj nejaký ten hydratačný produkt navyše. Ale čo je najdôležitejšie, produkt sa požíva vo večernej rutine a po jeho použití používajte cez deň SPF s faktorom 50. Peeling totiž zvyšuje citlivosť na slnko a ak by ste nepoužili ochranu proti slniečku, okrem pigmentových škvŕn by sa vám na pleti mohli objaviť aj popáleniny. 

Za mňa je toto TOP produkt, používam ho už pomerne dlho a kúpim si ho zas a znova. Zoženiete ho v menšej 15 ml verzii, ktorú mám tentoraz aj ja alebo v 30 ml verzii. Začínajte s ním však radšej opatrne. Je vhodný pre každý typ pleti akurát si ho neviem predstaviť na veľmi citlivej pleti, tam by som bola opatrná. Ja mám suchú pleť a naozaj si musím dávať pozor, aby som to s ním neprehnala.

the ordinary | kyselina hyaluronová 2% + B5 & AHA 30% + BHA 2%

the ordinary | kyselina hyaluronová 2% + B5 & AHA 30% + BHA 2%

| tento článok vznikol v rámci spolupráce |
 
Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
 rúžMajte pekný zvyšok dňa! 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx