sójové a vegánske sviečky | renovality

By Simona Dubravova - streda, novembra 16, 2022

Opäť tu máme to obdobie, ktoré niektorí zbožňujú, iní nenávidia. Sychravé a zimné dní, dlhé večere, skorá tma. Mihotajúce svetlo sviečok, dobrá kniha, teplý čaj, huňaté ponožky, teplá deka a dobrý film. Znie to ako fajn idylka, čo poviete? Ak si chcete tieto dni urobiť krajšími a ste milovníkom sviečok, dnešný článok by sa vám mohol páčiť.
sójové a vegánske sviečky

Sójové sviečky Renovality už možno poznáte z minulého roka, kedy okrem jesennej edície mali aj vianočné sviečky s dreveným knôtom. Tentokrát si môžete vybrať zo šiestich kvetinových vôní, ktoré sú naplnené v znovu použiteľných sklenených nádobkách. Keď sa vám sviečka vypáli a sójový vosk sa vám minie, nádobku môžete kľudne využiť na domáci džemík alebo na skladovanie korenín, či potravín.

Aký je rozdiel medzi klasickým voskom a sójovým?

Sójová sviečka sa vyrába zo sójových bôbov, ktoré sú ekologické a prírodné. Sójový vosk je teda prírodného pôvodu a pri horení sa z neho uvoľňuje až o 90% menej sadzí, dymu a toxínov ako pri klasickom vosku. Navyše, vydrží horieť až o 50% dlhšie ako parafín - cca 30 hodín, pretože horí pomaly a rovnomerne. 

  • Ak chcete, aby vám sviečka vydržala čo najdlhšie, pred prvým použitím skráťte knôt na dĺžku maximálne 1cm, ideálne by však knôt nemal byť dlhší ako 0,5cm. Pred každým zapálením sviečky skontrolujte dĺžku, a prípadne skráťte. 
  • Dôležité je, aby sa nám vosk rozpustil rovnomerne. Preto by sme sviečku nemali zapaľovať len na krátky čas - vytvorí sa tak tunel, pretože vosk sa nestihne rovnomerne roztopiť. Ak raz vznikne tunel, už sa nedá napraviť. Vosk sa musí teda roztopiť vždy až ku okraju. 
  • Sviečku nezhasíname tak, že ju sfúkneme, ale tzv. "pridusením". 
  • Ak vám do sviečky spadnú nejaké kúsky zápaliek, vyberte ich. Nemali by sme tam nechávať žiadne materiály.

sójové a vegánske sviečky | renovality

Sójová sviečka Narcisse má krásnu jemnú kvetinovú vôňu. Spočiatku som nevedela, čo od nej čakať, no veľmi milo ma prekvapila. Neokukaná a nevtieravá vôňa narcisu vás určite nadchne.

sójové a vegánske sviečky | renovality

Sójová sviečka Jasmine vám navodí pocit, že sa prechádzate jarnou záhradou plnou kvitnúcich kvetov. Opäť som nevedela, čo od tejto vône očakávať, no je jemná a jedinečná. 
 
sójové a vegánske sviečky | renovality

Sviečky budú aj skvelým darčekom pre vašich blízkych. Sú ručne vyrábané v rodinnej českej forme Renovality. Určite poznáte aj ich kozmetické oleje, séra (najznámejšie je ich hyalurónové sérum), pleťové krémy či odličovací olej.

Black Friday 2022 na NOTINO.sk sa blíži, takže teraz je ten správny čas na zásobu napríklad aj sójových sviečok, či kozmetiky, možno práve aj od Renovality.

| tento článok vznikol v rámci spolupráce |
 
Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx