vôňa jesene | sójové sviečky renovality

By Simona Dubravova - štvrtok, októbra 07, 2021

Čo vám ako prvé napadne pri slove jeseň? Vzduch nasatý vôňou suchého popadaného lístia sfarbeného do hnedých a žltých odtieňov, ktoré šuští pod nohami pri každom kroku? Vôňa jabĺk či vôňa čaju? Nech už je to čokoľvek, toto obdobie má svoje čaro. Domov o niečo viac zútulnie vďaka mihotavému svetlu od sviečok a zaplaví ho ich jemnou vôňou. Sviečky. To je to, čo neodmysliteľne patrí k jeseni. Aspoň u mňa, ako to máte vy? Ak ste tiež milovníčky voňavých radôstok, tak dnešný článok sa vám bude páčiť. O to možno viac, že ide o prírodnú značku, ktorá je môjmu srdcu blízka.
 
vôňa jesene | sójové sviečky renovality

Limitovaná edícia ručne vyrábaných sójových sviečok od výrobcu prírodnej českej kozmetiky Renovality poteší každého milovníka sviečok. Viete ale v čom sa sójová sviečka odlišuje od tej klasickej?

Sójové sviečky sú vyrábané zo sójových bôbov. Je to ekologický, prírodný a udržateľný zdroj. Oproti klasickému vosku, ten sójový je prírodného pôvodu a pri horení uvoľňuje až o 90% menej sadzí, dymu a neuvoľňuje toxíny. Vydrží horieť naozaj dlho, je to približne 30 hodín pretože horí rovnomerne a pomaly. Ľahko sa umýva, na umytie skleneného svietnika stačí použiť vodu a mydlo, a môžete ho použiť opakovane. Sójový vosk sa momentálne teší veľkej obľube pri výrobe sviečok - vyrábajú sa z neho vegánske sviečky. 
 
Vedeli ste, že o sviečku sa treba správne starať? Vieme tak predĺžiť jej životnosť. 
 
"Najdôležitejšie je nechať vosk rozpustiť rovnomerne. Sviečku by sme nemali zapaľovať na krátky čas, pretože vtedy nám vznikne tunel. Vosk sa musí rozpustiť vždy až ku okraju pohára (dosiahneme tým aj maximálne rozvinutie vône). 

"Dĺžka knôtu by nemala byť dlhšia ako 0,5cm. Kontrolujeme vždy pred zapálením sviečky, a ak je knôt dlhší, skrátime ho. 
 
"V roztopenom vosku nenechávame žiadne materiály ako kúsky zápaliek či knôt.
 
"Sviečku by sme mali zhasínať "pridusením". Nemali by sme ju "sfukovať". 

vôňa jesene | sójové sviečky renovality

Renovality má v ponuke 4 jesenné šťavnaté vône. 

Podzimní záhrada - to je neskutočná vôňa sliviek.

Hrejivý podzim - zázvorový čaj s pomarančom vám navodí tú správnu atmosféru pohodlia.

vôňa jesene | sójové sviečky renovality 
 
Horké jablko -  mňam! Vôňa sladkého jabĺčka a škorice.
Dýňové latté - zmes mletého korenia a dyne, nádherná jemná vôňa, ktorá ma očarila asi najviac. 

    Renovality vie naozaj milo prekvapiť a okrem úžasnej prírodnej kozmetiky má v ponuke aj takéto voňavé sviečky. Každá sviečka je v papierovej krabičke, takže sú vhodné aj ako darček. Je to limitovaná edícia, takže sa poponáhľajte, kým sa nevypredajú. 
    Okrem toho určite odporúčam vyskúšať ich zázračné pleťové oleje alebo telové oleje,  o ktorých som vám písala napríklad v predchádzajúcich článkoch.

| tento článok vznikol v rámci spolupráce |
 
Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 
  

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Já miluju svíčky a zapaluju si je doma každý den, ale že se dá o svíčky aj starat, to jsem nevěděla😍

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelo spracovaný článok. Netušila som, že by sme sviečky nemali sfukovať. Tie sviečky vyzerajú skvelo. Či už ich decentný a elegantný dizajn, ale hlavne ma zaujali tie vône. Oh tú slivkovú či zázvorovú by som hneď brala.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 /

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx