kórejská kozmetika | heimish all clean balm

By Simona Dubravova - sobota, októbra 16, 2021

 V posledných rokoch sa stala kórejská kozmetika u nás veľmi žiadanou a veľmi obľúbenou. Myslím, že už väčšina z vás sa s takouto kozmetikou stretla, prípadne sama vyskúšala aspoň jeden produkt. Jej poznávacím znamením je veľmi príjemná textúra a skvelé účinky. Kozmetiku z Ázie ale môžete poznať predovšetkým vďaka ich vychýreným SPF-kám, ktoré v posledných rokoch urobili veľký "boom" a stávajú sa u väčšiny ľudí "musthave" produktom (spf všeobecne). Dnes vám ale predstavím jeden skvelý odličovací balzám značky heimish, čo je tiež kórejská značka kozmetiky, ktorá stojí za vyskúšanie.

kórejská kozmetika | heimish all clean balm

Musím sa priznať, že v minulosti som mala voči kórejskej kozmetike predsudky. A veľké. Bolo to spôsobené najmä tým, že mi automaticky napadlo, že táto kozmetika bude obsahovať určite nejaké pochybné alebo nebezpečné látky, ktorých koncentráciu nikto netestuje a nekontroluje. Navyše, čo tam po kvalite, treba kvantitu. Lebo predsa len, s Áziou sa nám spája všeličo. Vďakabohu, doba je iná, a tým, že v Európskej únii sú povolené len látky, ktoré sú pre nás bezpečné, na náš trh sa dostáva kórejská kozmetika ktorá obsahuje len povolené a bezpečné látky, ktoré sú kontrolované.

Ak toto bol tiež dôvod, prečo ste s kúpou kórejskej kozmetiky váhali, tak sa nemusíte báť, výrobky na našom trhu sú bezpečné. Ale samozrejme odporúčam objednávať len od OVERENÝCH e-shopov. Pretože možno by ste to nepovedali, no aj na kórejskú kozmetiku sa vyrábajú fake produkty, takže pozor na to, odkiaľ objednávate.

kórejská kozmetika | heimish all clean balm

Odličovací balzám heimish All clean balm je veľmi zaujímavým produktom, ak ste ešte takúto konzistenciu na odlíčenie nikdy nepoužili, môže vám chvíľu trvať kým si zvyknete, no potom ho už nebudete chcieť vymeniť. Ja som vyskúšala už rôzne druhy odličovacích prípravkov, no odličovací balzám a odličovacie mliečko patria medzi moje najobľúbenejšie. 

Nemá 100% prírodné zloženie, no ako už dúfam každý z nás vie, chémia nie je zlá! Je hypoalergénny, z rastlinných extraktov obsahuje napríklad kokosový extrakt. Spolu s bambuckým maslom majú hydratačné účinky a podporujú elasticitu pleti. Pleť pri čistení upokoja prírodné oleje (napríklad čajovníkový olej), ktoré tento balzam obsahuje. Nájdete tu okrem iného aj vitamín E - výborný antioxidant.

Čo je pre mňa najdôležitejšie je to, že naozaj robí svoju robotu na 100%. Odstráni všetok make-up z pleti veľmi šetrne, bez pnutia či štípania. A môžete ho použiť aj na odlíčenie očného make-upu - nedráždi oči. Dobrý prípravok na odlíčenie by nemal na pleti štípať, nemali by ste cítiť pnutie alebo nejaký diskomfort. 

 Ako sa produkt heimish all clean balm používa?

Balenie obsahuje aj špachtličku, pomocou ktorej produkt z téglika vyberáme. Nemusíme tak do balzamu pchať prsty a zanášať tam zbytočné baktérie. Konzistencia je veľmi jemná a ľahká, jemne sviežo vonia. V dlaniach si môžeme balzám zohriať a nanášame na pleť. Z ľahkého masla sa konzistencia zmení na olejovitú, no nemusíte sa báť, nesteká ani pleť nezanecháva mastnú. Vmasírujeme do pleti a opláchneme vlažnou vodou. Ja napríklad používam navlhčený bavlnený tampónik. Následne použijeme čistiaci gél, (ja používam napríklad od značky CeraVe) na dočistenie pleti a pokračujeme v rutine. 

Tip: Pozor! Nemýľme si produkty určené na odlíčenie pleti a na čistenie pleti. Je v tom obrovský rozdiel. Viac sa dočítate v článku, ktorý som písala nedávno Dvojfázové čistenie pleti.

kórejská kozmetika | heimish all clean balm
 
Prečo je kórejská kozmetika obľúbená?
Kórejské a ázijské ženy sa zameriavajú na zdravú a hydratovanú pleť. Už v období dynastií znamenala čistá, zdravá a svetlá pokožka to, že žena pochádza z ušľachtilej rodiny. Veľmi dôležité je, aby bola pokožka rozžiarená.  Veľmi radi využívajú prírodné zložky, najznámejšie z nich sú slimačí sliz, morské riasy, kolagén či rastlinku Pupočník Ázijský, ktorý možno poznáte pod názvom CICA. Veľká pozornosť sa kladie na používanie SPF, pretože už ako vieme, je to najlepší anti-ageingový produkt. 
 
Neustále hľadajú lepšie a lepšie produkty a oproti iným krajinám sa v Južnej Kórei vykonáva oveľa viac výskumov nových výrobkov. Keďže Kórejci majú veľmi citlivú pokožku, zameriavajú sa predovšetkým na najkvalitnejšie, najúčinejšie a najjemnejšie zložky.
 
 
Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 
 
| tento článok vznikol v rámci spolupráce |

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx