dvojfázové čistenie pleti | recenzia CeraVe čistiaca hydratačná emluzia

By Simona Dubravova - štvrtok, septembra 23, 2021

Máte doma rôzne aktívne látky, séra a drahé krémy, no stále nie ste spokojné s pleťou? Mnoho z vás možno ani netuší, ako ľahko sa dá tomuto problému predísť. Už zmenou jedného malého návyku na začiatku celej rutiny zistíte, kde ste robili chybu. Odlíčenie a následné čistenie pleti. To je základ. Poznáte pojem "double cleansing" alebo dvojfázové čistenie pleti?

CeraVe čistiaca emluzia | ceramidy a kyselina hyaluronová
Odličovanie je základným a dôležitým krokom v starostlivosti o pleť. Čistiť pleť by sme si mali aj vtedy, ak nepoužívame make-up. Počas dňa sa totiž na pokožke zachytia rôzne čiastočky prachu, odumretá koža a baktérie, ktoré si na pleť zanášame napríklad aj my - rukami, keď sa dotýkame tváre. Nestačí si preto tvár ráno a večer opláchnuť čistou vodou, ale zaobstarajte si aj nejaký čistiaci produkt vhodný na váš typ pokožky. Pri nenalíčenej pleti nemusíme čistiť dvojfázovo, no použiť čistič je nutnosť.

Ak sa líčime, je vhodné do rutiny zaradiť "double cleansing" alebo teda po slovensky dvojfázové čistenie pleti. Ako to funguje:

V prvom kroku si pleť ODLÍČIME od make-upu. Tu môžme použiť napríklad odličovací olej, ktorý dobre rozpúšťa líčidlá a je vhodný aj pre suchú pleť. Siahnuť môžeme ale aj po inej konzistencii, napríklad  gél, želé, alebo odličovací krém. Niektoré možno používate micelárnu vodu, a ak vám môžem poradiť, poobzerajte sa po niečom inom. Micelárna voda je skvelým produktom na cestovanie a na príležitostné odličovanie, ale  pravidelným používaním pleť zbytočne vysušuje.
 
V druhom kroku si pleť DOČISTÍME produktom, ktorý je určený na dočistenie pleti - CLEANSER. Hľadajte preto produkt na čistenie pleti, nie na odličovanie. Dvojfázovému čisteniu pleti by sme mali venovať dostatok času -  aspoň taký dlhý čas, ako sme venovali líčeniu.

Po dôkladnom vyčistení pleti môžete pokračovať s produktmi, ktoré bežne používate - toner, potom nasleduje sérum, krém a pri rannej rutine nezabúdajte aj na nanesenie SPF.

CeraVe čistiaca emluzia | ceramidy a kyselina hyaluronová

Predpokladám, že ste o značke CeraVe už minimálne počuli. Všetky produkty od tejto značky sú neparfumované, nekomedogénne a majú jednoduché zloženie. Nájdete tu komplex 3 prírodných ceramidov a kyselinu hyaluronovú.

Čo sú to ceramidy? Sú to lipidy, ktoré sa vytvárajú prirodzene aj v našej pokožke, zaisťujú jej hydratáciu a obnovujú kožnú bariéru. Často sa však stáva, že suchá a citlivá pokožka ich môže mať nedostatok, a je potrebné ich takejto pokožke dodať. Navyše, ceramidy v kozmetike CeraVe sa uvoľňujú postupne počas celého dňa vďaka technológii MVE®. 

Čo je to kyselina hyalurónová? Je to hydratačná látka, ktorá sa v ľudskom tele vyskytuje prirodzene. Má schopnosť na seba viazať vodu a uzamyká vlhkosť vo vrchnej vrstve pokožky. Udržiava pleť pružnú, pevnú a hydratovanú. Taktiež sa podieľa na tvorbe elastínu a kolagénu v pleti.

 

CeraVe Cleansers čistiaca enmluzia s hydratačným účinkom 

Na začiatok by som chcela zdôrazniť, že si jedná o ČISTIČ (cleanser), nie o odličovač. Na odlíčenie make-upu vám teda stačiť nebude, no na dočistenie už odlíčenej pleti je skvelý. Textúrou je to ľahká krémová emulzia, čo nám napovedá aj názov. Na pokožke je veľmi príjemný, bez parfumácie.  Ja som sa k tejto čistiacej emluzii dostala len nedávno, no nechápem, prečo som ju nevyskúšala už skôr. Je to naozaj skvelý produkt za skvelú cenu. Počas čistenia mám úplne jemnú a hladkú pokožku, na čo som nebola úplne zvyknutá, pretože mi sedel máloktorý produkt.

Pri čistení pleti by ste sa mali cítiť príjemne, ak cítite pnutie alebo vás pokožka štípe a je suchá, skúste si vybrať iný produkt.

CeraVe čistiaca emluzia | ceramidy a kyselina hyaluronová

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 
 

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Toto CeraVéčko chcem už dlho vyskúšať, vďaka za pripomenutie! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx