ako bojovať proti padaniu vlasov

By Simona Dubravova - štvrtok, mája 21, 2020

Každý z nás pozná ten svoj "bad hair day", kedy jediná možnosť je vlasy zopnúť dohora a viac neriešiť. No, keď to u mňa už nebol len jeden deň a moje vlasy boli bez lesku a dokonca ešte aj padali, spozornela som. Pripisovala som to predovšetkým tehotenstvu, pretože po pôrode vlasy proste padajú , no nechcela som sa s tým len tak zmieriť a nechať to tak. Začala som používať vitamíny na vlasy (ktoré môžu aj tehotné a dojčiace maminky), pridala som aj kolagén. Neviem či to bola čistá náhoda, no dostal sa ku mne aj nový rad vlasovej kozmetiky, ktorý je zameraný práve na boj proti padaniu vlasov a na ich vyživenie. 

vlasová starostlivosť Kerastase stop padaniu vlasov


KÉRASTASE GENESIS
rôzne typy vlasov a rôzne príčiny padania 

Kérastase Genesis bol vyvinutý špeciálne pre ženy, ktoré trápi vypadávanie vlasov (len tak pre informáciu, tento problém trápi až 88% žien z celého sveta) v spolupráci s dermatológom, výživovou poradkyňou a vlasovým špecialistom. Je vhodný pre všetky typy vlasov, čiže či už máte jemné, silné či mastné vlasy a suché korienky, nájdete ideálne riešenie pre váš problém.

Nielen to, čo prežívame, ale aj vplyvy vonkajšieho prostredia sa odzrkadlia aj na našich vlasoch. Preto je potrebné nájsť príčiny a vyriešiť ich. Dôležité je určiť si, aký typ vlasov je ten môj. U mňa sú to jemné vlasy, ktoré sa rýchlo mastnia. Používam teda štyri produkty z radu Genesis, ktoré sú šetrné, no zároveň by mali byť aj účinné. 

Ako prvý používam posilňujúci šampón Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant, ktorý obsahuje plesnivec alpínsky na hydratáciu a zázvor, ktorý podporuje mikrocirkuláciu. Nasleduje Kérastase Genesis Fondant Renforçateur posilňujúci kondicionér pre rednúce vlasy, ktorý tak ako aj šampón, regenruje a posilňuje vlasy, dádáva im lesk, zabraňuje zamotávaniu a má posilňujúce účinky na vlasové vlákno. Vlásky sú po nich veľmi príjmné na dotyk, ľahko sa rozčesávajú a krásne voňajú.

posilňujúci šampón pre slabé vlasy s tendenciou vypadávať a posilňujúci kondicionér pre rednúce vlasy

Do suchých vlasov (alebo uterákom vysušených) pridám Sérum Kérastase Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant. Je vhodné aj na každodenné použitie a nanášajú sa dve až tri kvapky priamo na vlasovú pokožku. Jemne vmasírujem a hotovo. Sérum sa neoplachuje. Zaujalo ma aj zloženie - aminexil na podporu rastu, zázvor podporuje mikorcirkuláciu a kofeín stimuluje vlasové korienky. Veľmi sa mi páči aj vôňa-  jemná, no nevtieravá. Čo sa týka textúry, po aplikácii na pokožku hlavy ju vôbec nevnímam, nijako mi neprekáža.

Ak si potrebujem vlasy vysušiť fénom, siahnem po pomocníkovi, ktorým je Kérastase Genesis Défense Thermique termoochranné sérum pre rednúce vlasy. Dokáže ochrániť pred teplotou až do 220°C. Niekedy si ho aplikujem len tak, do suchých vlasov a vytovrím tak leský finish.

ochranné sérum pied vysokou teplotou na styling vlasov a sérum proti lámanosti Vlasov

Celý rad sa stal mojou vlasovou rutinou a môžem povedať, že vidím aj prvé výsledky. Aby som neklamala, používam aj kolagén a vitaminy, ktoré pomohli mojim vlasom predovšetkým v raste, no lesk sa im navrátil až po tom, ako som začala používať práve Genesis. Už toľko nepadajú, dokonca by som povedala, že minimálne - a čomu sama neverím, tak je fakt, že sú aj silnejšie. Toto bola moja prvá skúsenosť s produktmi Kérastase a ako vidíte, aj veľmi pozitívna. Hlavnou myšlienkou značky je, že vlasy si zaslúžia starostlivosť priamo na mieru. A myslím, že u nich to dokonale funguje.

starostlivosť na vlasy zameraná na boj proti padaniu vlasov

Ak ste sa dostali až sem, veľmi pekne vám ďakujem za prečítanie a budem naozaj rada, ak mi dáte vedieť, aká je vaša skúsenosť so značkou kérastase.

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! S.

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Tak ono po porode je normálne, že tie vlasy padaju a fakt to prejde a uzdravia sa. Ja som to nar vydžala, nechala ich, nech si padaju, a ja som rok po porode už mala také pekné dlhé a zdrave vlasy, asi ako nikdy predtým..
    Ale tak verim, že niekedy je to ťažke a je fajn si pomoct nejakými produktami. Tuto značku poznám, o produktoch som už iackrat čítala a vyzeraju byt fajn. Hovorim si, že snad niekedy skusim.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och, toto by som mala vyskúšať. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx