prečo používať masky | ranná a nočná maska

By Simona Dubravova - štvrtok, októbra 25, 2018

Keď sa ku mne dostali dve nové masky, jedna ranná a druhá nočná, bola som malinko v rozpakoch. Hlavne teda z nočnej, ktorá mala nahrádzať aj nočný krém. S mojím typom pleti som si to naozaj nevedela predstaviť. Pretože nájsť krém pre moju citlivú a suchú pokožku, ktorá ma mometálne trápi aj vyrážkami je hotový zázrak. Poďme sa dnes teda bližšie pozrieť na rannú beauty masku a nočnú beauty masku, na aký typ pleti sú vhodné a ako fungujú. 
Dermacol | Nočná maska Sleeping Beauty Mask a Ranná maska Morning Beauty Mask


Poznáte tie rána, keď sa vám z teplej postele nechce ani výjsť a hľadáte aspoň jeden dôvod, prečo sa z nej predsalen zdvihnúť. Ja vám jeden dám. A veľmi dobrý. Novinka od Dermacol, ktorá vás osvieži a pripraví na každý deň. 

MORNING BEAUTY MASK
Osviežujúca ranná maska 

Ráno sa mi ráta každá minútka, ktorú môžem využiť efektívne. Táto 5-minútová maska mi vyhovuje najmä vďaka tomu, že po nanensení mám nejaký ten čas spraviť si napríklad raňajky. Vonia po pomarančoch a postará sa o vyčistenie nečistôt z pleti, ktoré sa tam počas noci nazbierali. Nie je teda potrebné používať už nič iné, len krém. Maska sa klasicky oplachuje a pleť zanechá prevoňanú a osvieženú. Perfektne funguje aj na unavenú pleť, takže ja ju niekedy použijem aj počas dňa, keď mám "no makeup day" aby som vyzerala sviežo aj napriek únave. Obsahuje prírodné oleje, phantenol a kofeín, ktorý napomáha mikrocirkulácii.

Maska je vhodná na všetky typy pleti. Ako som spomínala, ja mám pleť suchú a citlivú, ale maska mi nerobí žiadne problémy. 

Dermacol | Nočná maska Sleeping Beauty Mask a Ranná maska Morning Beauty Mask

SLEEPING BEAUTY MASK
Nočná vyživujúca maska

Na noc mám svoju zaužívanú rutinu, ktorú nerada porušujem, ale bola som natoľko zvedavá na túto masku, že som to jednoducho musela vyskúšať. Používa sa namiesto nočného krému, na vyčistenú pleť pred spaním. Ráno ju stačí jednoducho zmyť vlažnou vodou. Obsahuje koenzým Q10, maslo Karité, ktoré pleť počas noci vyživuje. No okrem toho zbavuje pleť únavy a šedivosti, zvyškov odumretých buniek (kedže pokožka sa počas noci regeneruje), spevňuje ju a spomaluje predčasné starnutie kože. Môžeme ju používať denne, no ja si ju doprajem len raz za čas, pretože moja pokožka potrebuje predsa len krém, na ktorý je zvyknutá. Celkovo ale masku odporúčam, dopriať takúto výživu pleti raz za čas sa určite oplatí. Ráno budete milo prekvapené, akú jemnú pleť máte. 

Je určená na všetky typy pleti.

Dermacol | Nočná maska Sleeping Beauty Mask a Ranná maska Morning Beauty Mask

Prečo je dôležité používať masky na tvár?
Každá pokožka je iná a každá potrebuje niečo iné. Ak dobre poznáte svoju pleť a svoj typ pleti, a vyskytne sa nejaký problém, viete, čo presne treba použiť. Na suchú pleť predsa nebudem používať niečo, čo ju ešte viac vysuší. No keby to bolo také jednoduché, však? Veľa z nás, má pleť kombinovanú. napríklad ja mám suchú a citlivú pleť, no v oblasti čeluste sa mi objavuje akné. Preto potrebujem niečo, čo nebude pleť dráždiť, no vyživí a hydratuje. Na vyrážky zas použijem niečo na akné. Pleť potrebuje dodať látky aj pomocou masiek. Je to taká instatná dávka vitamínov, ktoré sú väčšinou viditeľné a citeľné ihneď. 

Ako používať masku na tvár?
Prvým a najdôležitejším krokom je čistá pleť. Ja používam čistiaci gél, následne si ešte pleť prebehnem jemným peelingom. Nanesiem masku, nechám pôsobiť a zmyjem. Použijem tonikum, ktoré pripraví pleť na záverečnú starostlivosť a pomôže sa látkam lepšie vstrebať. No a nakoniec krém. Hotovo! :-)

Masky na pleť využívam dosť často a rada, odskúšaných mám už pomerne dosť a ak vás nezaujali práve tieto dve, určite odporúčam pozrieť aj ostatné pleťové masky, a verím, že si každá nájde tu svoju. 

Dermacol | Nočná maska Sleeping Beauty Mask a Ranná maska Morning Beauty Mask

Ak ste sa dostali až sem, veľmi pekne vám ďakujem za prečítanie a budem veľmi rada, ak mi dáte vedieť, či a aké masky používate. Čo hovoríte na túto novinku? 
Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.

Majte pekný zvyšok dňa! S.

  • Share:

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Dermacol nepoužívám, ale masky vypadají moc hezky. Podle ohlasů a toho, co vidím z fotek, mi přijde, že se Dermacol v posledních pár letech dost zlepšil. Jen by to chtělo přestat testovat na zvířatech, abych ho mohla používat i já. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Masky vypadají moc hezky, třeba je někdy vyzkouším :) od Dermacol používám nějaké produkty a mám je ráda :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ranní maska vypadá moc fajn, neumím si ale představit na sebe něco patlat na noc, to mi hrozně nevyhovuje :D

    Praguetales

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Už jsem o nich slyšela, ale zatim spíš nebyl čas je vůbec pořídit a navíc mám masek doma ještě několik. Nevypadají špatně, ale já mám nejradši masky látkové, nebaví mě totiž už tolik to umývání :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňa by zaujímalo z akého dôvodu sa čistí pleť ráno a používajú sa masky? predsa večer je hlavná potreba si pleť očistiť pred spaním nie? Predsa na pleť sa cez deň chytá všeličo z vonkajších vplyvov a večer mám vždy špinavú pleť keď si čistím pleľovou vodou ráno nie to si len opláchnem vodou:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Musím se na ni podivat, ta ranní mě dost zaujala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. o týchto maskách som ešte nepočula, ale ten obal... je neskutočný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Milujem používať masky, hlavne počas voľna, keď mám čas pre seba. :) Avšak niekedy na to zabúdam. Tieto inak vyzerajú parádne!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hodně mě zaujala ta první maska. Někde jsem viděla už obě dvě masky :) jo, tyhle se mi od Dermacol líbí :) asi tu první zkusím.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx