hydratačný denný a nočný krém | kyselina hyaluronová & retinol

By Simona Dubravova - streda, februára 01, 2023

Nájsť ten správny krém pre svoju pleť môže byť niekedy ťažký oriešok. Vyznať sa vo všetkých značkách a druhoch je pomerne mätúce, no ak viete, čo vaša pleť potrebuje, máte už polovicu úspechu. Milovníci prírodnej kozmetiky spozornite, pretože Renovality majú vo svojej ponuke dve novinky, a to hydratačný denný a nočný krém. Aké zložky obsahujú a pre aký typ pleti sú vhodné? No, jednoducho povedané, využijete ich na každý typ pleti, vrátane citlivej či veľmi suchej. 

hydratačný denný a nočný krém | kyselina hyaluronová & retinol


Najskôr by bolo možno fajn pripomenúť si, aký je rozdiel medzi denným a nočným krémom. Denný krém má väčšinou ľahšiu konzistenciu, ktorá sa rýchlo vstrebe do pleti, často denný krém používame ako základ pod make-up. Nočný má, naopak, hutnejšiu textúru. Je to najmä preto, že pleť má počas noci dostatok času na to, aby mohla všetky zložky vstrebať. 

V akom poradí používať produkty v skincare rutine?
Prvým a najdôležitejším krokom je odlíčenie make-upu, a potom nasleduje dočistenie pleti čistiacim produktom (gél, pena, mlieko,..). Na dobre vyčistenú pleť si raz/dvakrát do týždňa môžeme dopriať  masku na tvár a exfoliáciu (tento krok neaplikujeme každý deň). V ďaľšom kroku použijeme tonikum, ak ho máte zaradené v rutine. Pokračujeme sérom (Renovality majú skvelé hyalurónové sérum) a krémom na pleť. Počas dňa ide ako posledný krém s SPF.

Hydratačný denný krém s kyselinou hyaluronovou
Hlavnou zložkou je nízkomolekulárna kyselina hyaluronová, ktorá dodáva pokožke hydratáciu zvnútra. Výťažok z morskej riasy Salicornia má schopnosť dlhodobo hydratovať pleť do hĺbky, má antiage účinky a má vysoký obsah vitamínu A, B, C, aminokyseliny a minerály. Okrem týchto dvoch kľúčových ingrediencií v zložení nájdete aj marhuľový a malinový olej, ktorý okrem výživy pleti poskytuje aj ochranu pokožky pred vonkajšími vplyvmi. 
Krém má jemnučkú nemastnú textúru, ktorá sa do pleti dobre vstrebe. Vôňa je úplne jemnučká, nerušivá. Pleť pekne vyživí, je na dotyk hladká a rozjasnená. Krém je vhodný na všetky typy pleti, aj na citlivú a extra suchú, ako mám ja. Používam ho aj ako podklad pod make-up, keď potrebujem poriadne hydratovať pleť, nanesiem ho v dvoch až troch jemných vrstvách po sebe (medzi každou vrstvou čakám pár minút). Za mňa teda skvelý produkt kľudne aj na používanie počas zimy aj napriek tomu, že nie je hutný. Na leto bude ešte viac ideálny, pretože je naozaj ľahučký. 

hydratačný denný a nočný krém | kyselina hyaluronová & retinol

Hydratačný nočný krém s retinolom
Retinol je skvelou antiage látkou, ktorá bojuje s predčasnými známkami stárnutia, no poradí si aj s akné, funguje ako exfoliant a urýchľuje obnovu buniek. Obsah retinolu v tomto kréme je 0,2%, čo je dobrá koncentrácia aj pre tých, ktorý chcú s retinolom iba začať. V zložení nájdeme aj nízkomolekulárnu kyselinu HA, extrakt z ibišteka na hydratáciu pleti, a taktiež olej z baobabu a olej z marhuľových jadier. Tieto oleje sa postarajú o výživu pleti počas noci.
Konzistencia je malinko hutnejšia ako u denného krému, ale stále nie je mastná. Na retinol by si mali dať pozor tehotné a dojčiace ženy. Po použití je pleť hydratovaná, jemná na dotyk a ráno vyzerá sviežo.

hydratačný denný a nočný krém | kyselina hyaluronová & retinol

Na foto nižšie si môžete porovnať konzistenciu. Vľavo je hutnejší nočný krém a vpravo od neho ľahký denný krém.

hydratačný denný a nočný krém | kyselina hyaluronová & retinol

Už ste vyskúšali niečo od značky Renovality alebo to máte v pláne? Máte nejakých obľúbencov? Určite mi dajte vedieť a môžeme sa inšpirovať navzájom. 

| tento článok vznikol v rámci spolupráce |
 
Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.
Majte pekný zvyšok dňa! 

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Ja hľadám nejaké krémy na noc aj deň a tieto vyzerajú super. Od tejto značky som chcela aj olej tak asi si pozriem aj olej.

    SPRING COAT

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx