ako na krásnu a zdravú pleť

By Simona Dubravova - pondelok, júla 09, 2018

Ak chceme, aby náš make-up vyzeral skvelo, treba sa zamerať predovšetkým na starostlivosť o pleť a dôkladnú predprípravu pred samotným líčením. Bez toho to nepôjde. Je to pár jednoduchých krokov, ktoré keď sa stanú vašou každodennou beauty rutinou, pleť sa vám poďakuje. Napríklad v podobe krásnej a zdravej pokožky. Aj keď každá sme iná a vyhovujú nám odlišné produkty, postup sa prakticky nemení. Existuje snáď milión spôsobov, ako sa starať o pleť, čistiť ju a hydratovať. Ja vám dnes ponúknem jednu z tých najzákladnejších a najjednoduchších. 

ako na krásnu a zdravú pleť

Produkty ktoré používam?

Momentálne používam celý rad skin care od Yves Rocher. Ich nový Hydra Vegetál je zameraný najmä na hydratáciu a osvieženie pokožky. Obsahuje výťažok z kosmatcovníku, ktorého hlavnou schopnosťou je zachytiť a udržať vodu v listoch. V produktoch je využitá bunková voda. Tá pomáha zachytiť vodu vo všetkých vrstvách pokožky a udržať ju tam.

ako na krásnu a zdravú pleť

RANNÁ BEAUTY RUTINA
Sviežo do nového dňa

Nepatrím medzi ranné vtáča, ale snažím sa ráno vstávať čo najskôr, aby som počas dňa stihla všetko, čo potrebujem. Niekedy sú dni náročnejšie a potrebovala by som, aby mal deň aspoň o pár hodín viac. Vtedy je naozaj dôležité,  aby som ráno začala čo najlepšie a aby som nevyzerala unavene. 

Prvý krok je použitie čistiaceho gélu. S ním si pár minút jemne masírujem tvár a jednoducho ho umyjem vodou. Následne na pleť nanesiem tonikum, ktoré pleť pripraví na krém. Tento krok je dôležitý, aby sa vstrebali všetky zložky z krému do pleti. Nakoniec už len nanesiem hydratačný gél a hotovo! Ranná starostlivosť je za mnou. Dvakrát za týždeň si spravím aj peeling, ktorý odstraňuje odumreté bunky z pokožky. 

ako na krásnu a zdravú pleť

VEČERNÁ BEUATY RUTINA
Dokonale čistá pleť

Tak ako sa ráno teším na to, ako sa nalíčim, večer je práve ten čas, kedy sa neviem dočkať odlíčenia a pocitu čistej pokožky. Dlho som používala čistiacu penu, no momentálne som si zyvkla na odličovacie mlieko, ktorý rovno použijem aj na oči. Na dôkladne odličenú pleť použijem opäť čiatiaci gél a tonikum, ktoré ju očistia od posledných nečistôt a ako som písala vyššie, pripravia ju na ďalšiu starostlivosť. Pred nočným krémom nanesiem ešte sérum a možem si úžívať pocit dokonale čistej a hydratovanej pleti. 

ako na krásnu a zdravú pleť

Nezabúdajte na odličovanie!

Sú dní, kedy ani ja nemám čas použiť všetky kroky na čistenie, ale NIKDY nejdem spať neodlíčená. Naozaj nie je nič horšie, ako nechať na pleti zvyšky make-upu. Behom spánku si potrebuje pleť oddychnúť a zregenerovať sa. Ak vám to vaša lenivosť dovolí, pokožka sa vám vypomstí napríklad v podobe vrások, upchatých pórov, akné a dokonca trpia aj mihlanice a pery. Baktérie môžu dokonca spôsobiť zápal a to už nie je najpríjemnejšie. Verím však, že už všetky vieme, že odličovanie je dôležité a nezanedbávame to aj keď sme naozaj unavené. 

ako na krásnu a zdravú pleť
Ak by ste chceli vyskúšať (nielen) produkty, ktoré boli v dnešnom článku, mám pre vás zľavu 10eur pri nákupe nad 40eur s použitím kódu SIMIYR. Ten zadáte v košíku pri objendávke z www.yves-rocher.sk

Ak ste sa dostali až sem, veľmi pekne vám ďakujem za prečítanie a budem veľmi rada, ak mi dáte vedieť, ako vy pristupujete k straostlivosti o pleť.

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.

Majte pekný zvyšok dňa! S. 

  • Share:

You Might Also Like

20 komentárov

  1. Moje rutina o pleť není ničim specialni. Mam dobrou pleť, jen sem tam nějaky pupinek. Mam pleť suchou, takže zakladem je vždycky micelárni voda a kremy. Sem tam si dam masku, ale jinak nic zvláštního ☺️

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám momentálne veľmi dobrú pleť, za čo môže dobrá starostlivosť ❤ xx

      Simona | l i v e i n f o x w o r l d

      Odstrániť
  2. Moc pěkně napsaný článek, taky nikdy nejdu spát neodlíčená :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No já zase až tak důkladná nejsem, abych pravdu řekla :D Dvakrát denně čistím pleť mýdlem na ekzematickou pokožku, odličuju olejem od Saloosu a hydratuji makovým olejem a krémem se zeleným čajem každé ráno :)

    Praguetales

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hlavní je odličování, to jsem zjistila před pár lety a od té doby mám pleť jak dětskou prdelku

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, pretože zle odlíčená pokožka sa zvykne pomstiť :-)

      Odstrániť
  5. Tuhle řadu taky hrozně ráda používám, je super!
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som si momentálne zaobstarala gél od hydra vegetal a micelárku sensitive vegetal :) som zvedavá aký vplyv to bude mať na moju pleť :)

    Nicolette Lear

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som mala micelárnu vodu Sensitive Vegetál a bola som spokojná :-) ❤ xx

      Simona | l i v e i n f o x w o r l d

      Odstrániť
  7. Táto rada vyzerá skvelo, ešte som ju nemala čas vyskúšať, ale určite bude skvelá :)
    Fotky ako vždy, perfektné <3
    THE NOELA

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Řada vůbec nevypadá špatně :) A skvěle nafocené fotky!
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Produkty od YR jsem na pleť taky nějakou dobu používala, no pak jsem přesídlil na Biodermu a už jsem u ní zůstala :) ale tahle řada mě fakt zaujala, že bych dala YR znovu šanci? :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Túto sadu by som veru vyskúšala, no pre študenta je to celkom drahé. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Nedávno som v poštovej schránke našla letáčik s najlepšími produktami od YR a myslím, že sa tam našli aj tieto z tvojej recenzie. Zatiaľ som ešte nemala možnosť vyskúšať žiaden produkt od tejto kozmetickej značky, no dúfam, že keď si aspoň cez toto leto niečo zarobím, tak navštívim najbližšiu predajňu <3
    A čo sa týka beauty rutiny, tak na očistenie pleti používam odličovaciu penu ako ty kedysi. Zistila som však, že mi nerobí celkom dobre a po jej použití sa ráno zobudím s nepeknou návštevou na strede čela :D
    Skvelý článok :)
    WOLF CHILD

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Skvelý článok, myslím, že nielen mne pomohol. ;D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx