zázrak pre suchú pokožku

By Simona Dubravova - utorok, júna 05, 2018

To, aký typ pokožky máme, to neovplyvníme. Ale môžme ovplyvniť to, ako sa o ňu budeme starať a aké produkty budeme používať. Výživa, hydratácia, vitamíny a antioxidanty sú pre pokožku veľmi dôležité. Keď ich pokožka začne postrádať, dá to rýchlo najavo. Bambucké maslo je prírodný produkt, ktorý v sebe skrýva mnoho telu prospešných látok. Masielko je vhodné aj pre ľudí, ktorí nemôžu používať bežnú kozmetiku a musia hľadať alternatívy pre starostlivosť o svoju pokožku. Má obrovské množstvo využití a ja Vám dnes prezradím, aký je to skrytý poklad.

zázrak pre suchú pokožku SHEABUTTER


ČO JE TO SHEABUTTER ?

Bambucké maslo Sheabutter, je prírodný produkt, ktorý sa získava lisovaním z orechov stromu Karité. Získaný tuk je plný vitamínov a telu prospešných mastných kyselín. Väčšina masielok je rafinovaných v triede B-D, a tak sa strácajú niektoré veľmi dôležité látky. Okrem toho sa miešajú, bielia sa a pridávajú sa aj chemické látky a konzervanty. Toto maslo je ale NERAFINOVANÉ v triede A, a teda zachováva si všetky dôležité látky bez akýchkoľvek prímesí a chemických látok. 

JE TO 100% BIO PRODUKT.

zázrak pre suchú pokožku SHEABUTTER

Skúšala som úž niekoľko rafinovaných masiel a som rada, že mám možnosť porovnať rozdiel tak, ako to vnímam ja. V prvom rade, vlastnosti nerafinovaného produktu sú dlhodobé, okamžité a výraznejšie. Konzistencia je tuhšia, jemne našlahaná, pri kontakte s pokožkou ako obláčik. Vonia veľmi špecificky - má dymovú príchuť po orechoch. Niekomu to môže prekážať, mne naopak, je vôňa príjemná, taká zvláštna a ešte som sa s ňou nestretla. 

A viete čo je najlepšie? Vaše balenie bude jedinečné, pretože každé jedno je vyrábané ručne. Vôňa, konzistencia a farba sa môžu líšiť vzhľadom na obdobie zberu orieškov. 

zázrak pre suchú pokožku SHEABUTTER

zázrak pre suchú pokožku SHEABUTTER


MOJE TIPY NA VYUŽITIE MASLA

NA PERY: Počas leta ma vedia potrápiť suché pery. Stačí jedno natretie a pery sú hydratované a jemné. 

NA VLASY: Pred spaním som si na vlasy naniesla maslo a nechala pôsobiť do rána. Po umytí som mala krásne vyživené a lesklé vlasy. Dá sa použiť aj ako rýchla pomoc na suché a rozštiepené končeky, no efekt je krátkodobý. Je to naozaj len jednorázová zachrana, inak treba takto poškodené konce vlasov ostrihať, pretože zničené končeky vám nepomôže dať dokopy už nič.

NA PLEŤ: Keď mi moja pleť dá najavo, že potrebuje hydratáciu, použijem bambucké maslo ako nočný pleťový krém. Podporuje tvorbu kolagénu a elasticitu pleti. 

PRI ODLIČOVANÍ: Veľmi jemná pokožka očí ma pri odličovaní vždy páli a je podráždená. Pomáha mi práve toto maslo, ktoré je vhodné aj na odličovanie celej tváre. 

zázrak pre suchú pokožku SHEABUTTER

zázrak pre suchú pokožku SHEABUTTER


JEDEN PRODUKT, MNOHO SPÔSOBOV VYUŽITIA

Na akné a jazvyčky po akné a na rôzne kožné problémy.
Ako telové maslo na celú pokožku tela.
Upokojuje podráždenú pleť po holení.
Podporuje rast mihlaníc a ich výživu (naprílad pri odličovaní).
Hydratuje pokožku bruška tehotných žien - zabraňuje tvorbe stríí a zmenšuje už vytvorené.
Využíva sa aj v gastronómii namiesto tuku.
Urýchľuje hojenie jaziev a hojenie pokožky po tetovaní.

zázrak pre suchú pokožku SHEABUTTER

AKÉ LÁTKY OBSAHUJE?
--> prírodné antioxidanty
--> vitamíny A, D, E, F 
--> fytosteroli
--> kyselina olejová, stearová, linolová, palmitová, linolénová, arachidová

Na záver by som dodala, že ak trpíte alergiou na orechy, urobte si test na alergickú rekaciu - vyskúšasjte malé množstvo masla naniesť na pokožku a počkajte 12
hodín. 

zázrak pre suchú pokožku SHEABUTTER

Ak ste sa dostali až sem, veľmi pekne vám ďakujem za prečítanie a budem veľmi rada, ak mi dáte vedieť, či máte s bambuckým maslo nejaké skúsenosti.

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.

Majte pekný zvyšok dňa! S. 

  • Share:

You Might Also Like

19 komentárov

  1. veľmi pekné fotky v prvom rade :) ale aj celý článok sa mi páčil :)
    bambucké maslo používam hlavne v zime na suchú pokožku, ale väčšinou už také obsiahnuté v nejakých produktoch a nie čisté :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Veronika! Tiež som dlho používala bambucké maslo len ako súčasť nejakého produktu, ale odporúčam vyskúšať aj takto samostatne :-) Bude aj o jedno takéto súťaž, tak možno bude príležitosť vyskúšať ❤ xx

      Simona | l i v e i n f o x w o r l d

      Odstrániť
  2. Sheabutter maslo som mala i ja možnosť vyskúšať a bolo skutočne vynikajúce, najmä v zimnom období, keď ma trápila suchá pokožka. Inak veľmi pekné fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky, bambucké máslo je skvělé, používám momentálně šlehaná a tuhá od BeButter, nedávno jsem vypotřebovala úžasný MIMI balzám od Renovality , kde je právě bambucké máslo hlavní složka a též Atopikderm od Saloos , který byl také super.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I would love to try this shea butter <3 Great post! Hugs!
    rampdiary | Bridal blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. veľmi pekne nafotené fotky :) tento produkt ma zaujal hlavne preto že je na suchú pokožku čo je môj prípad, ale aj to že sa dá použiť na toľko veľa spôsobov. Super produkt <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-) tiež ma trápi suchá pokožka hlavne v lete, takže som rada, že som našla tak multifunkčný produkt ❤ xx

      Simona | l i v e i n f o x w o r l d

      Odstrániť
  6. Krásne balenie, milujem prírodné produkty a hlavne tie, čo su krasne zabalenee :)

    Izabell zo SYDNEY SLEEK

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi by som také niečo potrebovala hlavne na moje suché nohy. Musím si na to niekedy dávať až pozor lebo keď niekedy idem v sukni, šatoch alebo niečom kratšom ako dlhé rifle tak je to masaker...Hlavne to balenie vypadá perfektne a fotky si naozaj nafotila krásne :)

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak to vyzerá naozaj super! :) Zišlo by sa aj mne ;)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tyhle produkty, které se dají využít na víc způsobů jsou hrozně super:). Díky moc za tip!
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  10. vyzerá skvele :) a veľmi sa mi páčia aj tvoje fotky ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Krásne fotky. Bambucké maslo som niekedy používala ale momentálne používam už iné produkty :-)

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx