slovenský klenot prírodnej kozmetiky

By Simona Dubravova - sobota, júna 16, 2018

Príde mi trochu nefér, že ovládame názvy skoro všetkých zahraničných značiek kozmetiky, ale tie, ktoré máme priamo pod nosom veľa ľudí nepozná. Skvelým príkladom je slovenská prírodná kozmetika Dulcia natural. Značka má dlhú tradíciu a prenáša sa z pokolenia na pokolenie už niekoľko generácii. Tím tejto malej kozmetickej dielničky tvoria ľudia, pre ktorých je práca vášňou a poslaním zároveň. Skúsensti s bylinkárstvom sú dôležitou súčasťou vytvárania originálnych receptúr. Mňa si táto kozmetika úplne získala, nie len tým, ako čisto pôsobí ale hlavne jej účinkami. 

Dulcia slovenský klenot v kozmetike


PRÍRODA NA 1. MIESTE

Všetky produkty kozmetiky Dulcia pochádzajú z bioprodukcie a sú vyrábané ručne na báze rastlinných výťažkov a extraktov, esenciálnych olejov, ružovej vody, aloe vera a so štipkou lásky. Nenájdete v nich žiadne umelé farbivá, živočíšny tuk či palmový olej a parabény. Snažia sa vyťažiť čo najviac s prírody, ktorá nám toho ponúka naozaj veľa.

Pri výbere produktov som sa zamerala na potreby mojej suchej pokožky, ktorá aj v lete potrebuje extra starostlivosť. Siahla som teda po hydratačnom rade v podobe masky a séra.

Dulcia slovenský klenot v kozmetike MASKA A PÍLING


Produkty, ktoré majú dvojité využitie používam veľmi rada a to hneď s niekoľkých dôvodov. Ušetria mi čas aj peniažky. Namiesto niekoľkých produktov vám stačí jeden a teda ušetria aj miesto v poličke.

Nanášanie: Použijem najskôr ako masku, ktorú nechám pôsobiť 15 - 20 minút na vyčistenej a navlhčenej pleti. Následne si navlhčím prsty a jemnými pohybmi pílingujem pokožku tváre. 

Konzistencia je hutnejšia, a pri vytláčaní z tuby musíte zapojiť aj hrubú silu (haha nie srandujem, ale vytláča sa dosť ťažko). No po použití je pleť jemnučká, hladká a dobre hydratovaná. Vôňa je pre mňa príjemná, no trošku zvláštna, neviem ju zaradiť, pripomína mi nejakú dobrotku z detstva.

Obsahuje maliny, ktoré pomáhajú elasticite pokožky, ovsené proteíny zanechávajú pleť hladkú a zrnká jojoby odstraňujú odumreté bunky a vyhladia pokožku. Ružová voda, kakaové maslo a bambucké maslo pomôžu intenzívne hydratovať. Okrem toho je táto maska a píling v jednom skvelá na upchaté póry a prekrvenie pleti.

Dulcia slovenský klenot v kozmetike KOLAGÉN


Kolagén môžme nazvať aj bielkovinou, ktorá je súčasťou nášho organizmu a dodáva pokožke pružnosť a výživu. Čím sme starší, tým si ho naše telo dokáže vyprodukovať menej, preto je potrebné ho doplňať napríklad aj v podobe séra. 

Nanášanie: Má jemnú a vláčnu textúru, ktorá sa do pleti dobre vstrebáva. Ja ho používam hneď po maske, vtedy sú účinky viditeľné takmer okamžite. Keď som ho naniesla na pleť po prvý krát, nemohla som uveriť akú mám na dotyk jemnučkú a hydratovanú pleť. 

Zloženie tvorí kombinácia ružovej vody, kolagénu, marhuľového oleja, vitamínov E a F a levandule.
Nakoľko je tento malý zázrak naozaj objemovo malý, šetrím si ho ako môžem. 

Dulcia slovenský klenot v kozmetike

VEĽKA POPULARITA = VÝBORNÝ PRODUKT?

Som naozaj veľmi rada, že aj u nás na Slovensku máme tak kvalitné a cenovo dostupné produkty. Priala by som si oveľa viac značiek ako Dulcia naturals, práve pre to, aký postoj zaujali a že ich výrobky sú vyrábané s láskou a vášňou, čo je v konečnom dôsledku vidieť aj cítiť.

Veľa takýchto značiek na trhu nemá veľký rozpočet na marketing a nemôže dovoliť obrovskú reklamu, a tak si ľudia myslia, že ak nie sú populárne - nie sú ani dobré. Opak je však pravdou a nezatracujte produkty značiek, ktoré nevidíte denne v reklame alebo sa o nich toľko nepíše. 

Dulcia slovenský klenot v kozmetike

Ak ste sa dostali až sem, veľmi pekne vám ďakujem za prečítanie a budem veľmi rada, ak mi dáte vedieť, či máte so značkou Dulcia naturals nejaké skúsenosti.

Odporúčam Vám sledovať aj moju FB stránku, aby vám neunikli žiadne novinky a súťaže. Viac fotiek a súťaže nájdete aj na instagrame @s.dubravova.

Majte pekný zvyšok dňa! S. 

  • Share:

You Might Also Like

21 komentárov

  1. To vypadá moc pěkně, o značce jsem ještě neslyšela, ale pokud skutečně funguje jak má, pak bych ji ráda vyzkoušela. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci, nedovolila by som si na blog napísať niečo, čo nie je pravda ❤ xx

      Simona | l i v e i n f o x w o r l d

      Odstrániť
  2. Taky mi přijde smutné, že kolem zahraničních značek je takové halo, ale lokální produkty moc lidí nezná a nepoužívá. Rozhodně se mně líbí, že se jedná o bioprodukty, to je super :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tuhle značku sice znám, ale ještě jsem od ní nikdy nic nezkoušela...ale mám to určitě v plánu:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár, Niki. Určite mi daj vedieť, čo si vyskúšala a ako si bola spokojná ❤ xx

      Simona | l i v e i n f o x w o r l d

      Odstrániť
  4. O této značce jsem neslyšela, ale vypadá velmi dobře :) Je škoda, že se lidé zajímají více o zahraniční značky než o české/slovenské. Aj my máme dobré produkty

    OdpovedaťOdstrániť
  5. O značke som už niekoľkokrát počula, ale zatiaľ som od nej nič neskúšala. No na tvoje odporúčanie to určite napravím. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage
    VEĽKÁ GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  6. už som o nej niekde čítala a je to fakt že malo kto sa zameriava na slovensku výrobu, ja v poslednej dobe mám radšej prírodnú kozmetiku a to ostatné si kúpim už malo kedy keď fakt niečo rýchlo potrebujem:) výrobky sa mi páčia určite keď ich niekde zazriem tak vyskúšam:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je veru pravda, ale verím, že sa to zmení :-) a určite stoja za vyskúšanie ❤ xx

      Simona | l i v e i n f o x w o r l d

      Odstrániť
  7. Túto značku som zahliadla v droberiii ale nejak som sa pri nej nezastavila. Nabudúce to napravím a pozriem sa. Veľmi rada podporujem domácu výrobu.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Značku registrujem, no doteraz som od nej ešte nič neskúšala, neviem prečo, no nejako ma nezaujala natoľko, aby som ju otestovala. :/

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  9. O značce jsem už párkrát četla ale ještě jsem žádný výrobek nezkusila. Na první pohled mě hned zaujalo, že mají krásné obaly. Já se prostě vyžívám v tom, když obaly takového tipu kosmetiky mají světlé jednoduché obaly.. asi jsem divná :D každopádně hezky napsaná recenze :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Irena Nováková20 júna, 2018 13:12

    Asi před 3/4 rokem jsem dostala v balíčku s oblečením od jedné paní tester Růžové vody a hned se zamilovala. Projela jsem net, objevila jejich stránky a dnes už nepoužívám jinou kosmetiku. Vyjma pár věcí mám vše, co Dulcia nabízí. Všem, kteří ještě nejsou rozhodnuty zdali ano či ne, říkám velké ANO! Pokud si nejste jisti s produktem, který by se hodil na Vaši pleť, není nic jednoduššího, nežli jim napsat a majitelky Vám velmi ochotně poradí. Mají i vzorečky pro případné vyzkoušení. Zboží zasílají obratem, nádherně zabalené a vždy s nějakým dárečkem.
    Za mne TOPovka, u které zůstanu.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Absolútne nič som o tejto značke nepočula. Stále ma to Slovensko prekvapuje :)

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Třikrát hurá pro malé a přírodní značky <3. Dá se sehnat i v čechách?

    Pokud máš chuť, u mně na blogu právě běží soutěž s Dermacolem, tak se neváhej zúčastnit.

    Měj se krásně!
    papa ByGabra

    http://www.bygabra.cz/2018/06/opojne-vune-dalek-soutez-dermacol.html

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Je skvělé, že ti takhle produkty vyhovují <3 Já si asi před rokem pořídila produkty od Havlíkovy apotéky, ale hrozně jsem se po nich osypala (a to jsou úplně přírodní) a nemohla jsem je dále používat :/ Kamarádka měla s touto značkou stejný problém jako já, tak nevím :// Ale značka, kterou ukazuješ dneska ty, vypadá skvěle! <3

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx