soaphoria pleťová voda.

By Simona Dubravova - pondelok, marca 06, 2017

Krásny pondelok Vám prajem. Rada skúšam nové veci a najlepšie je, keď sa k nim dostanem úplne náhodne. Slovenskú značku Soaphoria som objavila v lekárni a je to už dosť dlhá doba, od kedy som ich produkty vyskúšala po prvýkrát. Z obrovského množstva ma zaujali práve prírodné kvetové vody, o ktorých si dnes povieme viac. 
Soaphoria pleťová voda

ČO JE SOAPHORIA?

Soaphoria je jedinečná tým, že všetky jej výrobky sú 100% vegetariánske a viac ako 90% produktov je z vegánskych surovín. Soaphoria aktívne hľadá alternatívy rastlinného pôvodu. Celá škála portfólia nie je testovaná na zvieratách, presne tak ako aj všetky zložky využívané pri výrobe. Glycerín ktorý využíva značka Soaphoria pri výrobe mydiel je vyrobený výhradne z amerických sójových bôbov. „BIO“ snažením je výsledok luxusného 100% prírodného vegetariánskeho produktu. Viac produktov môžte nájsť aj na ich e-shope soaphoria.sk

Soaphoria pleťová voda

ČO SÚ TO ORGANICKÉ KVETOVÉ VODY (hydrolát, aromatická voda)?

Ako uvádza oficiálna stránka soaphoria.sk, organické kvetové vody vznikajú ako vedľajší, ale za to veľmi kvalitný produkt v procese parnej destilácie rastlinného materiálu pri destilácii silíc. Vyznačuje sa excelentnou kvalitou ohromne bohatou na bioaktívne látky druhu tej ktorej rastliny. Má omnoho jemnejší účinok ako éterický olej, preto nie je potrebné ju ďalej riediť. Po povrchu pokožky vytvára aktívnu hydratačnú a ochrannú vrstvu so zjemňujúcimi, ukľudňujúcimi a liečivými účinkami. Hydroláty sú vhodné pre všetky typy pleti vrátane poškodenej, podráždenej a citlivej, počínajúc spáleninami od slnka, vysušenej pokožky vplyvom prostredia až po starostlivosť o kojencov. 

Predstavuje čistý produkt prírody, neobsahuje žiadne pridané látky (alkohol, konzervanty, syntetické vône a farbivá). 


VLASTNOSTI:
 1. podporujú prirodzené pH pokožky
2.  udržiavajú pokožku odolnú proti vonkajším vplyvom
 3. majú terapeutické účinky
4. upokojujú a osviežujú
5. hydratujú a zjemňujú
 6. pôsobia antisepticky

Každá flaštička obsahuje 50ml pleťovej vody. U nás v lekárni, odkiaľ produkty mám, Vám dokonca za každý vrátení flakónik dajú späť 0,50eur - môžte to brať teda ako takú maľú zľavu na ďalší zakúpený produkt. 

Soaphoria pleťová voda

1. LEVANDUĽA LEKÁRSKA

 Hydrolát z Levandule lekárskej je pleťová voda skvelá pre starostlivosť o krehkú, podráždenú pleť rovnako tak aj o detskú pokožku. Výborne sa hodí na ošetrenie zmiešanej až mastnej pleti so sklonom k tvorbe akné, pôsobí blahodarne proti ekzémom, lupienke a dermatitídam. 

Zmierňuje podráždenosť, 
podporuje hojenie rán a jaziev, 
jemne dezinfikuje a regeneruje, 
 rejuvenizuje pokožku.  

Jej vôňa má antistresové účinky, je liekom na nepokojnú dušu i na nespavosť. Kvety levandule pomáhajú proti vyčerpaniu, nespavosti, nervozite, stresu, pocitu napätia, bolestiam hlavy, poruchám trávenia a pod. 

 Hodnota pH: 3,7 - 4,5
Soaphoria pleťová voda

2. RUŽA DAMAŠSKÁ

Hydrolát z Ruže damašskej pôsobí sťahujúco a upravuje tonus pleti. Je vhodná najmä na zrelú, mdlú a ochabnutú pleť. Regeneruje, revitalizuje, bojuje proti známkam starnutia a tvorbe vrások, ale tiež sa hodí na ošetrenie mastnej pleti s rozšírenými pórmi.

Osviežuje,
upokojuje začervenanie, 
zmierňuje alergické reakcie.

 Je antispazmodikum, antiseptikum, pôsobí harmonizačne na hormonálny systém

Svojou vôňou navádza emočnú rovnováhu, ukľudňuje, zmierňuje stres a nervové napätie, prináša vnútorný pokoj. Prevonia pokožku, vlasy i priestor. Voda má anti-aging efekt a sťahujúce účinky, podporuje upokojenie a hojenie podráždenej alebo poškodenej pokožky. Používa sa na liečbu ekzémov, reaktívnej pokožky so sklonom k začervenaniu, rosacei a kuperózy (popraskané cievky, stratená pružnosť, drobné krvné zrazeniny) na upokojenie, osvieženie a rozjasnenie. 

Hodnota pH: 5,2 - 6
Soaphoria pleťová voda

3. SLAMIENKA TALIANSKA

Hydrolát zo Slamienky talianskej stimuluje krvný obeh a podporuje mikrocirkuláciu pokožky. So svojim protizápalovým a sťahujúcim účinkom je vhodný na ošetrenie vystresovanej pokožky s upchatými pórmi. Má blahodarné účinky na začervenanú pokožku a tmavé kruhy pod očami, zmierňuje stopy po akné, zjemňuje jemné jazvy

Slamienka je vhodná na:
 podporu upokojenia a hojenia podráždenej pokožky,
 na podporu mikrocirkulácie, 
 omladenia na začervenanú a vystresovanú pleť,
 k hojeniu akné, zápalov, ekzémov a iných kožných problémo
 regeneruje, posilňuje.

Hodnota pH: 3,8 - 5,0
Soaphoria pleťová voda

Soaphoria pleťová voda

Osobne mi vôňa ruže nie je sympatická a nikdy si nič s touto vôňou nekupujem, ale táto pleťová voda robí na mojej pleti zázraky. Z týchto troch som si ju obľúbila najviac a používam ju na hydratovanie pleti aj pred nanášaním makeupu. Pleť je krásne hydratovaná a žiarivá - a tomu som zo začiatku nechcela veriť ani ja, pretože mám celkovo veľmi suchú pleť. 

Levanduľovú vodu používam väčšinou večer, pred spaním. Ako ste sa mohli dočítať vyššie - jej upokojujúca jemná vôňa má antistresové účinky.

Slamienku využívam raz za čas, a aplikujem ju hlavne na miesta, kde mám póry upchaté alebo na podráždené miesta - má totiž protizápalové účinky. 

Soaphoria pleťová voda

Soaphoria pleťová voda

Vyskúšali ste už nejaké produkty od tejto značky? Aké máte skúsenosti? Viete mi odporučiť nejaké produkty od Soaphoria?

Článok nie je sponzorovaný!!!

  • Share:

You Might Also Like

15 komentárov

  1. Krásně udělané fotky! Moc se mi líbí to originální balení. Ráda bych nějakou takovou vodu v budoucnu vyzkoušela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já to říkám furt, jsem poslední člověk, kterej tuhle značku ještě nevyzkoušel :_D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wau vyzerá to perfektne a ešte k tomu tá fľaštička je roztomilá :) To by sa aj dobre používalo a sradosťou :D No a ešte aj super zloženie. A aby som reagovala na koment nado mnou, som ešte druhý posledný človek, ktorý to nevyskúšal :D

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. túto značku mám veľmi rada, a už som pozerala aj na tieto vodičky :) tak možno skúsim :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadají krásně! Ta levandulová mě fakt láká, ráda bych ji zkusila :)
    www.linheart.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já od této značky nic nezkoušela, ale jejich produkty se mi moc líbí :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tyto vody jsem ještě nezkoušela, ale mohu ti doporučit sprchové krémy a nebo bílý jíl masku ta je opravdu výborná! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zaujimave produkty, podla mna maju hlavne dobry relaxacny ucinok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. To zní zajímavě. Dá se to koupit i v Česku? Zejména ta levandulová? 😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Lucka,
      určite sa dajú kúpiť aj v Česku, neviem presne v ktorých kamenných predajniach, ale skús sa popýtať v obchodoch s bio kozmetikou prípadne v bio lekárňach, alebo stačí zadať do vyhľadávača českú verziu ich stránky - soaphoria.cz :)
      Určite mi daj potom vedieť, kde si ich zohanala. xx

      Odstrániť
  10. Díky za představení této značky, vůbec jsem ji neznala a už jsem projela snad jejich celý sortiment :-) Přírodní kosmetiku miluju, tato je navíc v krásných, neobvyklých obalech, tak určitě něco vyzkouším (zaujaly mě taky jejich oleje, nemáš s nimi náhodou zkušenost?)
    Kalamita life

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oleje som zatiaľ neskúšala, no určite sa chystám - po skvelých skúsenostiach s týmito kvetovými vodičkami. :) A som veľmi rada, že sa ti ich produkty páčia, tiež úplne slintám nad ich ponukou a neviem, čo si vybrať skôr. xx

      Odstrániť
  11. Tiez by som ich rada vyskusala, inak maju krasne balenie :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Zrovna tu Damašskou růži jsem měla doma a nedávno ji vypotřebovala. Používala jsem ji vždycky po odlíčení k dočištění a zklidnění pleti. Byla jsem s ní spokojená, akorát mi trošku vadila ta vůně, která mi moc nevyhovovala. :)
    Ps. Po půl roce jsem se vrátila ke psaní, tak budu moc ráda, když se podíváš na můj blog.
    vanilková Cath

    OdpovedaťOdstrániť
  13. V poslednom čase ma strašne lákajú ružové vody, takže asi by som skúsila túto.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš komentár, veľmi si vážim Vašu spätnú väzbu ❤ xx